• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krediti za nezaposlene žene u Paraćinu

Vlada Kraljevine Norveške obezbedila je 80.000 evra za kredite za započinjenje vlastitog biznisa. Konkurs traje do kraja meseca.

Zahvaljujući Regionalnoj agenciji za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja u Paraćinu i Kredit banci, koja će odobravati kredite nezaposlenim ženama, ta sredstva će smanjiti broj evidentiranih u paraćinskoj Službi za zapošljavanje, gde posao čeka 8.396 lica, od kojih su 53,5 odsto žene.

Zainteresovanim ženama odobravaće se pojedinačni iznos od 1.500 do 3.000 evra, iz sredstava koje je obezbedila vlada Kraljevine Norveške, izjavila je Jasminka Vidović, šef kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i dijasporu.

Ona je rekla da su uslovi vrlo povoljni - rok otplate kredita je 24 meseca, uz period mirovanja od šest meseci.

Najvažnije je da žene tačno znaju koji posao žele. Za sve kandidatkinje koje se prijave biće organizovana obuka za izradu biznis planova, pošto su i oni sastavni deo dokumentacije. Visina kredita zavisiće od kreditne sposobnosti i biznis planova, izjavila je Jasminka Vidović.

Prema njenim rečima, ova mikrokreditna linija može da se dobije za sve vidove preduzetništva, osim za primarnu poljoprivrednu proizvodnju, trgovinu i samostalne taksi radnje.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image