• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šoškić i zvanično kandidat za guvernera

Predsednik Srbije Boris Tadić predložio je sadašnjeg predsednika Saveta centralne banke za novog guvernera Narodne banke Srbije.

Kako je saopštila danas Press služba predsednika Republike, predsednik Tadić uputio je predlog da Dejan Šoškić bude guverner Narodnoj skupštini Republike Srbije, koja vrši izbor tela centralne banke.

Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu i ekspert za finansijska tržišta dr Dejan Šoškić diplomirao je 1989. godine, magistrirao 1993. i doktorirao 1999. na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

U godini kada je okonačao Ekonomski fakultet postao je nosilac nagrade Univerziteta u Beogradu za najboljeg diplomiranog studenta generacije 1989.

U francuskom gradu Mecu, 1990. godine pohađao je Letnji univerzitet, 1994. godine je bio na poslediplomskom istraživanju na državnom univerzitetu Floride (SAD) i 1998. godine na Rods Ajlendu (SAD).

Pohađao je i Letnju školu u Centralnoj banci Švajacrske 2001. godine, a kao Fulbrajtov stipendista usavršavao se na Univerzietu Nebraska 2002. godine.

Šoškić je ekspert za tržišta kapitala, sa znanjem i specijalizacijama sticanim u zemlji i svetu - Francuskoj, SAD i Švajcarskoj - i proveravanim u praksi.

Predavao je u SAD na osnovnim i diplomskim studijama.

Na specijalizaciji iz oblasti finansijskih tržišta bio je tri puta u SAD.

Bio je specijalni savetnik za finansijska tržišta u Narodnoj banci Jugoslavije, savetnik za ekonomsku politiku u Savetodavnom centru za ekonomska i pravna pitanja EU i član Saveta NBS i član Ekonomskog saveta premijera Srbije.

Autor je jedne i koautor više knjiga iz svoje oblasti.

Član je Predsedništva Naučnog društva ekonomista.

U radnu biografiju upisuje i mesto izvršnog direktora "Stockbrokera", menadžing partnera u Centru za investicije i finansije i funkcije specijalnog savetnika za finansijska tržišta u NBS (2000-2002), savetnika za ekonomsku politiku u SCEPP-u (Savetodavnom centru za ekonomska i pravna pitanja EU) i člana Saveta NBS (2003-2004).

Šoškić je rođen u Beogradu 1967. godine.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image