• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RADNO VREME ZA USKRŠNJE PRAZNIKE! Evo kako će raditi prodavnice, pijace i benzinske pumpe

Autor Ivana Vlajković

Tokom uskršnjih praznika mnogi će raditi po izmenjenom radnom vremenu.

 Radno vreme za Uskrs 2023 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Sve pijace, koje posluju u sastavu Javnog komunalnog preduzeća "Beogradske pijace", radiće po uobićajenom radnom vremenu u petak, subotu i ponedeljak, 14, 15. i 17. aprila.

Radno vreme pijaca je od 6 do 19 časova, saopšteno je iz ovog preduzeća. Zelene pijace neće raditi na Uskrs, u nedelju, 16. aprila, osim pijaca: "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode" i "Dušanovac", koje će raditi od 6 do 14 časova. Pijaca "OTC" – Novi Beograd, u petak i subotu, 14. i 15. aprila, radiće po uobičajenom radnom vremenu od 8 do 16 časova, dok će na Uskrs, 16. aprila, te u ponedeljak, 17. aprila, pijaca biti zatvorena.

Gradska uprava Geograda najavila je da će prodajni objekti za uskršnje i prvomajske praznike raditi prema izmenjenom rasporedu. Na Veliki petak, 14. aprila, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana - hipermarketi, supermarketi, mini-marketi, moraju da rade najmanje od devet do 12 sati, navodi u saopštenju Beoinfo.

U subotu, 15. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od devet do 12 sati, dok u nedelju, na Vaskrs, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni. Drugi dan Vaskrsa, 17. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od devet do 12 sati.

Isto radno vreme važiće i za prvomajske praznike - u nedelju, 30. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od devet do 12 sati, dok na Praznik rada, 1. maja mogu biti zatvoreni. Drugog dana praznika, 2. maja, obaveza dežurnih prodajnih objekata je da rade najmanje od devet do 12 sati.

Benzinske stanice tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika rade 24 sata na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od šest do 20 sati, navedeno je u saopštenju.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nikola

Titi zakona niti upit da li sve treba da radi svakim danom od 07-22h. Jedino u Srbiji svi i sve delatnosti rade svakim danom po celi dan. Divim se nekim zapadnim zemljama kako vode racuna o svojim radnicima i njihovim porodicama. Subotom do 12h rade i nedelja nista. Iznenadio sam se da marketi tako rade. Ako nisi sposoban da zivotne namirnice kupis do subote u 12h onda nisi za zivot. Jedino kod nas supermarketi rade i nedeljom do 22h. Niti postovanje, niti obraza a i sta nas cudi kada nemamo nijedan valjan zakon.

sasa

@Nikola kad narod nema kicmu, onda nema ko da se uspravi i kaze necu!

special image