• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIDL PRAVILA KOJA MNOGI NE ZNAJU: Ljudi uđu u market bez kolica, a onda odnose prazne kutije! Evo da li je to dozvoljeno

Autor Ivana Lazić

Brojni kupci ne znaju pravila ponašanja u marketima, zbog čega neretko budu i kažnjeni.

 Lidl o kupcima koji ne uzimaju kolica za kupovinu Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U svakom supermarketu postoje kupci koji ne žele da uzmu kolica za kupovinu sa sobom, ali na kraju kupe više artikala nego što su mislili. Kupci onda traže prazne kartonske kutije kako bi preneli izabrane proizvode do blagajne. Postavlja se pitanje da li je dopušteno takve kutije jednostavno uzeti s police i koristiti ih za sebe?

Postoje pravila ponašanja u supermarketima i diskontima poput Lidla i drugih koja retko ko zna. Mnogi kupci zbog nepoštovanja propisa budu čak i krivično gonjeni. Na primer, voće i povrće treba dodirivati ​​vrlo pažljivo. Svako ko otvori pakovanje keksa ili proba grožđe počinio je krađu.

Razlog: čak i ako je roba već u kolicima, tj. korpi još uvek pripada trgovcu dok je kupac ne plati. Ali što je s praznim kartonskim kutijama koje ostanu nakon što su proizvodi prodani i na policama je ostala samo kartonska ambalaža? Treba li ih takođe tretirati kao vlasništvo supermarketa?

Pojedini marketi ne dozvoljavaju kupcima korišćenje praznih kutija od proizvoda kojih. Kako prenose nemački mediji, tako je Netto kupac doživeo gadno iznenađenje kada je sa sobom hteo da ponese nekoliko proizvoda u njihovim praznim kutijama.

Prišao mu je zaposleni i rekao kako ne sme da uzme kartonsku ambalažu. “Prazna kutija mora ostati na polici”, rekao je zaposleni.

Jasan stav Lidla

Međutim, čini se kako ne gledaju svi trgovci isto na ovu praksu.

“Želimo da naši kupci imaju ugodno i jednostavno iskustvo kupovine u našim poslovnicama. Stoga kupci prazne kutije mogu koristiti i kao pomoć pri transportu prilikom kupovine u poslovnicama. Nije potrebno dopuštenje za korištenje od strane delatnika”, rekao je portparol nemačkog Lidla.

(Mondo/Fenix magazin.de)

Pročitajte i ovo:

Komentari 14

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nina

Ljudi,nije vam Lidl ili bilo koji market restoran,svoju flašicu sa vodom nosite sobom,izlazite siti u market,i ne glumite b..ale.

Nina

Moje mišljenje je da se kupci ponašaju nevaspitano ovakvim gestom,i ako se Ludl u Nemačkoj drugačije postavio.Dragi kupci ,kada dodjete u goste prijatelju ,iznesite smeće kada budete odlazili.

Qr moyy

Netačno. Roba dok nije napustila prodajni prostor nije ukradena. Ako otvorite čokoladicu (zbog naglog pada šećera npr.) I uredno ponesete ambalažu čokolade i platite na kasi - nije kradja.

special image