• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BG TAKSISTI UVELI PROMENE, DERU PO UŠIMA?! "Vožnju od 1,2 km sam platila 400 dinara, a sutradan 700", evo o čemu je reč!

Autor Jana Desovski

Jedna poznata taksi kompanija je uvela novu zonu koja se zove - ljubičasta zona.

 taksisti, noć, taksi Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Dve identične rute u Beogradu, u dva dana, a cena za 300 dinara veća. Jedan poznati taxi servis je uveo novinu koja se baš nikome neće dopasti. Svi znamo za noćne i vikend tarife taksi udruženja, i tokom godinama smo uvežbali veštinu da u širokom luku izbegavamo "divljake". Međutim, popularna aplikacija za naručivanje taksi usluga uvela je jednu novinu koja čini da se osećamo pomalo nasamareno.

"Istovetnu putanju koju svakog dana prolazim kada dete vodim u vrtić, ove nedelje sam morala da prođem taksijem jer je auto na popravci. Prvog dana mi je trebalo malo više vremena da dobijem vožnju preko aplikacije, a kada je taksi stigao i vožnja se završila, sa kartice mi je skinuto tačno 704 dinara. Skoro dvostruko više nego inače. Pomislila sam, eto sve je jezivo poskupelo, i čudila se kako 1,2 kilometra može da košta 700 dinara, ali u poslednje vreme je sve moguće. Ali, onda sam sledećeg dana ponovila isto, preko aplikacije naručila taksi, stigla do vrtića i u isto doba dana, istu rutu platila 418 dinara", piše City magazine.

Šta je ljubičasta tarifa?

Kako se navodi, pitala je taksistu kako je to moguće, a on je otkrio da je poznati taksi servis nedavno uveo takozvane "ljubičaste zone" sa "munjama i gromovima". To znači da u situacijama kad su loši vremenski uslovi ili je jednostavno velika potražnja i nema dovoljno vozila u tom delu grada, aktivira se "ljubičasta tarifa" i vožnja u tim slučajevima može da bude skuplja za 30 do 300 dinara! To obaveštenje bi trebalo da stoji na aplikaciji kada se poručuje vožnja.

(MONDO/City magazine)

Pročitajte i ovo

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

S

Jutros 500 dinara za kilometar i 400 metara... hvala... /start 270/ lagano matori...

Joca

Nije mi zao ovih sto ih deru.Taxi je samo za hitne stvari...Taxi je u bg porez za bu..le...

Jovan PFK Z

@Joca malo si pakglu

special image