• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUGLA 120 DINARA, A PLAĆA SE I KORNET! MONDO je proverio koliko koštaju SLADOLEDI u BG-u, cene paprene, a prodaja "KIDA"

Autor Jana Desovski

Kako su poskupele sirovine u Srbiji, tako su u poslastičarnicama porasle i cene sladoleda, dok se u nekima nisu menjale.

 Cene sladoleda u Srbiji Izvor: Mondo

Od 1. maja je krenula skuplja struja za privredu i građane u Srbiji. Poskupljenja struje za privredu uvek sa sobom nose i lančana poskupljenja drugih proizvoda. Na najvećem udaru su oni proizvodi u čiju proizvodnju ulazi velika količina struje. Zbog skupljeg kilovata najavljivano je i poskupljenje onoga što svaki dan koristimo, od hleba, toalet papira, pa sve do sladoleda koji mnogi vole da pojedu kada krene lepše vreme. 

Pored struje, poskupele su i sirovine poput šećera i mleka. Cene su skočile i po nekoliko stotina procenata, pa su i neke poslastičarnice i sladoledžije morali da podignu cene. U nekim poslastičarnicama su, kako kažu vlasnici, cene ostale iste kao prošle godine, a prodaja ide odlično.

MONDO je proverio kako se kreću cene u poslastičarnicama u Beogradu i koliko sada košta kugla sladoleda. U poslastičarnici Pelivan koja je osnovana 1851. godine i koja se nalazi u centru grada, kažu da cene sladoleda nisu rasle u odnosu na prošlu godinu, ali da su malo podigli cene kolača zbog skupljeg mleka i šećera.

U ovoj poslastičarnici kugla sladoleda košta 120 dinara, a kornet 50. Kako su nam rekli iz poslastičarnice, oni ne planiraju dalje da dižu cene, a promet je kao i uvek veliki. Iz jedne prodavnice sladoleda u Knez Mihajlovoj ulici su nam rekli da je poskupela cena sladoleda po kilogramu i da ako je bio 2.000 dinara kilogram, sada je 2.200. 

Prodaja im, kako navode, ide odlično, isto kao i prošle godine bez obzira na to što su malo podigli cene i ne planiraju dalja poskupljenja, a najčešće u ovaj lokal dolaze turisti. Svratili smo takođe i do jedne italijanske prodavnice sladoleda koja se nalazi u samom centru grada. Vlasnik je iz Italije i rekao nam je da cene nije dizao u odnosu na prošlu godinu, da mu prodaja ide čak i bolje nego lani. 

U ovoj poslastičarnici cena jedne kugle i korneta je 190 dinara, a isto važi i ako kuglu sladoleda uzmete u čaši. Srednja čaša ili kornet sa dva ukusa su 280 dinara, a veliki sa tri ukusa su 380 dinara. Oni prodaju čak i sladolede na štapiću, mali košta 130 dinara, a veliki 200 dinara.

U jednoj poslastičarnici na Obilićevom vencu je bila velika gužva, a tu je sve poskupelo za 10 do 20 dinara. Prodaja ide i više nego odlično, kako nam je rekla jedna od radnica, a kod njih se cene sladoleda naplaćuju po gramima. Jedan ukus, odnosno 80 grama sladoleda je 200 dinara. Dva ukusa (160 grama) su 440 dinara, tri ukusa (240 grama) 650 dinara i četiri ukusa (320 grama) 880 dinara.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 37

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Realni clan propalog drustva 💯

Hoces sladoled u Beogradu, plati!!! Ako neces da platis jedi u svom selu ispred seoske prodavnice rumenka

Realista

@Realni clan propalog drustva 💯 A Beograd je neki nivo? Pa ne jedem sladoled u Parizu, Londonu, Beču nego u Beogradu glavnom gradu Srbije, države trećeg sveta.

Realni clan propalog drustva 💯

@Realista pa naravno da ne jedes kad nisi bio u nijednom od navedenih gradova 😂😂😂

special image