• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVE CENE GORIVA! POSKUPEO DIZEL I BENZIN: Evo koliko ćemo sada plaćati litar

Autor Aleksandar Blagić

Objavljene su nove cene goriva koje će važiti do sledećeg petka, 2. juna 2023. godine.

 Cena goriva petak 26 maj 2023 Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Poznate su nove cene goriva. Litar evrodizela će od danas od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama maksimalno koštati 182 dinara, a benzina evropremijum BMB 176 dinara. Dizel je praktično poskupeo za 2 dinara, a benzin za 3 dinara. Cena goriva u Srbiji više nedelja iza nas bila je u padu i sada je čini se početak najavljenog obrta.

Litar evrodizela na pumpama se prodavao za 180 dinara, a na početku godine smo ga plaćali i do 220 dinara. I cena benzina se spustila na 173 dinara. Barelom na evropskom tržištu s početka godine trgovalo se i po ceni od 117 dolara, a ovih dana barel je na niovu od oko 76 dolara. Pad cene na svetskim berzama pratilo je i srpsko tržište, a sada bi globalno veća tražnja, koja će očekuje već od juna, mogla doneti i nove, veće cene.

(MONDO/Blic)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 16

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Petar

Juce sam se vratio iz Grcke i u Makedoniji sam sipao pun rezervoar goriva. Oko 90 litara je bilo. Neka privatna pumpa i kada smo se preracunali sa evra na dinare i sve to poplacali mi smo imali bonus na pun rezervoar nesto niza cena i ona je bila oko 125 dinara po litri. E sada ja pitam one radnike dole sta i kako i oni mi kazu da iz Srbije dnevno dodje gomila vozaca i tanka kod njih jer je razlika kao sto vidite skoro 60 dinara po litri. Ljudi, ovo nije dobro sto Srbija radi sa svojim gradjanima jer je cena nafte ka svim zemljama manje vise ista u nabavci a mi kao Srbija je jos dobijamo nize je smo sa RUSIJOM DOBRI. Eto kako drzava voli svoj narod.

mmkay

Mora da se plate ovi silni dnevnice, autobusi, sendvici i osvezavajuca pica!

Drago

@mmkay + povisica penzija, plata u javnom sektoru, subvencije strancima i naravno mitinzi ovo tipa koji kostaju milioni evra. Pa juce sam prosao pored skupstine. 4 ogromna video bima velicine kao pola zgrade svaki plus 500 zvucnika a bina kao da roling stonsi sviraju. Ljudi, to kosta a evo odakle para. Namirice oni to za par dana preko grbace naroda.

special image