• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA LI JE OVO DOVOLJAN BROJ DANA ZA "POPRAVNI" NA TEHNIČKOM? Ako vozači u Srbiji ne stignu u TOM ROKU plaćaju 12.000!

Autor Uroš Matejić

Ukoliko vam na tehničkom pregledu pronađu neki nedostatak ili kvar na vozilu, imate samo 7 dana da to popravite.

 GetOriginalImageById.jpg Izvor: MONDO/Marko Tanasković

Do pre godinu dana imali smo tri radna dana da se vratimo na tehnički pregled bez ponovnog plaćanja pune cene ukoliko prvi put ne prođemo tehnički pregled. Ovo je bio suludo kratak rok pošto za to vreme često ne možete ni da zakažete odlazak u servis. Padnete na tehničkom, jurite majstore i servise, ne uspete na vreme da sredite auto i onda ponovo morate da platite 6.000 dinara. Ukupno, 12.000 dinara samo za tehnički pregled zbog nelogično kratkog roka koji je ostavljen za sređivanje automobila.

Na sreću, rok za ispravke nedostataka koji se utvrde na vozilu na tehničkom pregledu novom odlukom, koja je doneta u junu prošle godine, produžen je sa tri na 7 radnih dana. 

Međutim, iz razgovora sa brojnim vozačima i radnicima u servisima specijalizovani portal "Polovni automobili" zaključuje da i dalje ostaje pitanje: Da li je sedam radnih dana dovoljno? Servisi su često preopterećeni, naročito oni kvalitetniji i provereni, što znači da vlasniku neretko može da se zakaže dolazak tek za tri, četiri dana. Poređenja radi, u Hrvatskoj je rok 15 kalendarskih (ne radnih) dana.

Tu je i pitanje koliko će auto provesti vremena u servisu. Na primer, za neke modele ili verzije modela, naročito starije, nabavka delova može da bude zaista problematična. Neretko zadnje kočnice umeju zaista da zakomplikuju život vlasniku - kada i majstori počnu da sležu ramenima čak i nakon zamene mnoštva delova kočionog sistema.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan

Malo je naravno jer neretko budu i po 2 popravke još ako je jedna popravka mehaničkog a druga limarija u ozbiljnom smo problemu.

titula

Nego šta nego je premalo!!! Idite u neki servis i zakažite popravku pa će vam sve biti jasno. Ja automehaničar nisam. A i oni biraju poslove. Ako je servis , to im je lako i uzmu za to 50e a ako je nešto drugo, bukvalno te otera iz servisa!

special image