• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVI SAD TRAŽE LJUDE ZA OVAJ POSAO, PLATA I 1.800€: Samo jedan slobodan dan, ali isplati se! Ima i plaćenih putovanja

Autor Ivana Lazić

Posao čuvanja dece sve je traženiji, a zarada iznosi i više od 1.000 evra.

 Plata za posao dadilje 1800 evra Izvor: MONDO/uroš arsić/stefan stojanović

Potražnja za dadiljama porasla je još od pandemije koronavirusa kada roditelji nisu mogli decu da upisuju u vrtić i jaslice, već su zbog poslovnih obaveza bili prinuđeni na angažovanje dadilja po nekoliko sati dnevno. Danas postoji veliki broj agencija koji nudi širok spektar usluga, a to podrazumeva čuvanja dece na 4 sata, 8 sati, nekoliko puta sedmično, ali i mesečno, zatim čuvanje deteta na nedelju dana zbog odsustva, čuvanje vikendom i praznikom i slično...

Ovaj posao uglavnom rade žene i mlade devojke, kojima je to dodatni izvor prihoda, ali s druge strane postoji i opcija punog radnog vremena. 

"Pored čuvanja deteta na nekoliko sati postoji i opcija celodnevnog čuvanja, a to znači da dadilja živi sa vama u kući, ima svoju prostoriju, tokom celog dana je dostupna i na raspologanju porodici, a ima jedan slobodan dan. To što je raspoloživa porodici i detetu ne podrazumeva da 24 sata provodi vreme sa detetom, već da bude raspoloživa u okviru već njegovih postojećih aktivnosti, kao što je odlazak u vrtić, provođenje vremena sa roditeljima  i slično. Cena angažovanja dadilje 24 sata je 1.800 evra, a ukoliko dadilja sa vama odlazi i na putovanja, ta cena je i dosta viša. Svakako za ovu vrstu usluge je potrebno da se unapred napravi dogovor, gde mi proverimo kako je organizovan stambeni prostor, kakve su aktivnosti deteta i ritam same porodice, pa na osnovu toga pravimo dalje planove", rekla je radnica u jednoj bejbisiting agenciji za naš portal.

Takođe, najnoviji trend je unajmljivanje dadilja, patronažnih sestara, bebisiterki, ali ne tokom dana, nego da dežuraju tokom noći. Cena ove usluge varira u zavisnosti od toga da li je pruža agencija, da li je u pitanju samostalna patronažna sestra, ili je kao ispomoć šalju privatne zdravstvene ustanove.

Takođe, cena zavisi i od toga na koliko sati će ona biti angažovana. Večernje tarife nešto su više od dnevnih, pa za pet sati večernjeg čuvanja tarifa iznosi oko 15.000 dinara, a za noćno čuvanje bebe, odnosno za nekoga ko će biti budan tokom cele noći, cena ide i do 5.000 dinara po satu.

Osim toga, patronažne sestre koje su prešle u privatni sektor nude i brojne druge usluge, pa tri dolaska tokom kojih će novorođenče da okupaju, prepoviju, srede mu pupak i pomognu mami oko dojenja, naplaćuju i do 100 evra.

Dadilja treba da bude osoba od poverenja koja će poštovati privatnost porodice, a njena mesečna plata za osam sati, pet dana nedeljno (od ponedeljka do petka) u zavisnosti od zahteva roditelja i njenog iskustva se kreće između 55.000 – 90.000 za jedno dete.

(Mondo)

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 12

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Somborac

Ja bih da budem dadilja, ali samo da cuvam decu. Ali ovi sto traze radnike, ne traze dadilju, nego kucnu pomocnicu, da im kuva, pere, pegla.

Alex

Pretpostavljam da i ti negde radiš kao dadilja dok drugi tvoje čuvaju

Uroš

Dadilje su najbogatije u Srbiji 😂

special image