• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEMAČKI GIGANT PROGLASIO BANKROT, POTRES U AUTOMOBILSKOJ INDUSTRIJI: Velika kriza, radnici ostaju bez posla

Autor Ivana Lazić

Nemački automobilski dobavljač Algajer podneo je zahtev za bankrot.

 Nemački automobilski dobavljač Algajer proglasio bankrot Izvor: Youtube/ Engineering World

Nemački automobilski dobavljač i kompanija za procesni inženjering Algajerpodnela je zahtev za bankrot. Sud u Gepingenu prema navodima nemačkih medija imenovao je u utorak privremenog stečajnog upravnika. Algajer je inače pre godinu dana preuzela kineska Vestron grupa dok je pre toga porodica bivšeg predsednika upravnog odbora Ditera Hunda bila glavni deoničar.

Kompanija je u novembru saopštila da je ulazak Vestron grupe vratio finansijsku stabilnost, a šta je u međuvremenu pošlo po zlu za sada nije poznato. Algajer inače ima oko 1.700 zaposlenih širom sveta koje je bankrot šokirao.

Grupacija Algajer dobavljač je sistema za međunarodnu automobilsku industriju uključujući proizvodnju kalupa za karoserijske ploče i tehnologiju oblikovanja koja uključuje proizvodnju presovanih komponenti i komponenti spremnih za montažu.

Drugi stub Algajer grupe je inženjering mašina i aparata za procesnu tehnologiju. Kompanija proizvodi i isporučuje širom sveta sisteme za prosejavanje, sušenje, hlađenje, pranje i sortiranje kompanijama u industriji prerade rasute robe.

Imaju proizvodne pogone i prodajna mesta u Nemačkoj, Španiji, Švedskoj i mnogim drugim zemljama, ali i poslovnice u svim većim industrijskim zemljama sveta. Sedište kompanije je u Uhingenu.

Pre samo nekoliko dana, podsetimo, stigla je vest da američki proizvođač automobila "Tesla" namerava da otpusti stotine privremenih radnika u fabrici u nemačkom gradu Grinhajdu.

(Mondo/Fenix)

Pročitajte i ovo:

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Desingerica minus

Ja sam čuo za Sony, a ovi su možda Rowenta što pravi tostere pa su se rebrendovali i za automobile. Mož d bidne ali ne mora da znači...

Nikola

Samo polako, tek će da pljušte bankroti. Nema veze, evropa mora da pomogne Americi po cenu svoje propasti, zasluzili su!!!

Boza

Stalno neka otpustanja a Nemackoj treba sve vise radnika?

special image