• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GRCI ZA OVAJ PREKRŠAJ DERU "KOŽU SA LEĐA"! Srbi ovo masovno rade, zbog cene kazne ćete dobro isplanirati letovanje

Autor Aleksandar Blagić

U Grčkoj kazna za spavanje u kolima iznosi 300 evra, a može da naraste i do 3.000 evra.

 Kazna za spavanje u kolima u Grčkoj Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/shutterstock/Jose HERNANDEZ Camera 51

Sezona letnjih odmora uveliko je krenula, a mnogi turisti se odlučuju na spavanje u kolima zbog uštede novca. Svi bi trebalo da znaju ga grčka policija to papreno kažnjava, 300 evra iznosi kazna za spavanje u kolima, a tokom suđenja može da ode i do 3.000 evra.

Zbog toga je bolje odlučiti se za predah u hotelu ili apartmanu. Međutim, noćenje u vozilu je dozvoljeno samo na obeleženim mestima. Odnosno, odmorišta duž nacionalne mreže saobraćaja u Grčkoj ili objekti koji su napravljeni za smeštaj kampera. Što se tiče kazni za ovo konkretno delo, kampovanje na mestu gde nije dozvoljeno je automatski prekršaj, koji daje pravo policijskom organu da izvršioca privede u policijsku stanicu.

Ovu praksu imaju i srpski turisti koji letuju u Grčkoj, te se često mogu videti automobili sa našim tablicama parkirani sa namerom da se pre nastavka vožnje, vozači malo okrepe. Konkretno, prema grčkom zakonodavstvu, zabranjena je svaka vrsta instalacije, čak i ako se odnosi na parkiranje vozila, na javnim površinama, kao što su plaže, arheološka nalazišta ili čak parkirališta. U suštini, zabranjeni su svi oblici besplatnog kampovanja, uključujući i noćenje u četvorotočkašu, čak i ako ima formu i udobnost kamp-kuće ili karavana, piše grčki portal „Kar and motor.gr“.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

V.A.Lucky

Дерикоже,сецикесе!

Sv. Sava

Kazne se odnose verovatno za letovališta, a ne za puteve. Ne može niko da mi zabrani da se zaustavim o odmorim ako se ne osećam sposobnim da vozim. Svake godine u pravcu vozim oko 1.200 km i jednostavno ne mogu da vozim bez odmora toliko i neću da ugrozim sebe i svoju porodicu!

...

Нема шансе. Био сам у Грчкој више пута, гомила камп кућица у близини разних плажа где није експлицитно означено као место за камповање. Додуше, полиција и фактички као и да не постоји, једва ћете их видети негде, па луди Грци претичу на дуплој пуној на сваком ћошку. Баш нико вас тамо неће дирати, осим у случају да се усред неког насељенијег места бахато паркирате, па вам скину таблице.

special image