• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MNOGI KOJI IMAJU KREDIT NE ZNAJU DA POSTOJI REŠENJE AKO NE MOGU DA GA OTPLATE: 2 osiguranja vam omogućuju vraćanje novca

Autor Aleksandar Blagić

Kredit mora da se otplati, ali ako niste znali, postoji vid "pomoći" kada niste u mogućnosti to da uradite.

 Osiguranje za slučaj da ne može da se otplati kredit Izvor: Shutterstock/Yuliasis

Građane najviše brine jedna stvar posebno kada razmišljaju o uzimanju kredita, a to je da li će moći da taj novac vrate banci. S obzirom na mnoge nepredviđene i krizne situacije sa kojima su se suočavali građani Srbije u prošlosti, strah je očekivan, ali rešenje postoji.

Bez obzira da li vam je potreban keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit, vi u svakom od ovih slučajeva možete da uz kredit kupite i osiguranje koje će pokriti troškove ako dođete u situaciju da ne možete da vratite kredit. Pored ovoga postoje i osiguravajuće kuće koje nude osiguranje i za druge kreditne proizvode osim kredita, a tu pre svega mislimo na kreditne kartice i dozvoljeni minus.

Postoje dve vrste ovakvog osiguranja. To su "Polisa životnog osiguranja" i "Osiguranje od nezaposlenosti".

U slučaju "Polise životnog osiguranja", osiguranje pokriva situaciju u kojoj dolazi usled smrti korisnika kredita, potpuni i trajni invaliditet ili neki od drugih rizika koji se pokrivaju ovom polisom. Što se tiče "Osiguranja od nezaposlenosti", osiguravajuća kuća plaća mesečne rate umesto korisnika kredita.

Međutim, ovde treba znati šta banke i osiguravajuća društva podrazumevaju pod gubitkom posla. U njihovom rečniku, gubitak posla podrazumeva prekid radnog odnosa od strane poslodavca i to ukoliko nije bilo kršenja radnih obaveza od strane zaposlenog. Pored toga, osiguranje će isplatiti novac banci samo ako je klijent bio na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i ukoliko je prošao odbitni period od 60 dana, odnosno dva meseca.

Ovu vrstu osiguranja ne mogu da dobiju oni koji su:

  1. Zaposleni na određeno vreme
  2. Rade kod preduzetnika ili su i sami preduzetnici
  3. Zaposleni koji rade u firmama koje imaju manje od pet radnika
  4. Nerezidenti i zaposleni u firmama koje nisu registrovane u Srbiji
  5. Penzioneri

Svi ostali mogu da računaju na pomoć osiguranja koje će u slučaju gubitka posla platiti osam mesečnih rata u kontinuitetu ili 12 rata ukupno za vreme otplate kredita. Važno je napomenuti da isplata osiguranja ne podrazumeva zakasnele rate, kao ni zatezne kamate.

(MONDO/Kamatica)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Građanin

Upravo to, ja za 10 hiljada evra plaćam nešto više od 100€ životno osiguranje i ispada mi rata na mesečnom nivou duplo veća ! Sve bre lopovi, al kada se nema dovoljno keša onda je čovek primoran da dozvoli da te muzu !

Alokin

Niste rekli najbitniju stvar, a to je koliko kosta to mesecno osiguranje na primer sa stambeni zivotno samo spada pod saobracajnom nesrecom i kostalo je 35e mesecno ( kostalo je ) mogu misliti koliko sada kosta puta 20-25-30god. Pa izracunaj te

special image