• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZATVARA SE POZNATA FABRIKA U LESKOVCU! OKO 700 RADNIKA OSTAJE BEZ POSLA: Dobili cirkularno pismo - Evo šta je sa platama

Autor Ivana Vlajković

Svim radnicima turske fabrike Džinsi u Leskovcu upućeno je cirkularno pismo.

 Zatvara se turska fabrika Džinsi u Leskovcu Izvor: Shutterstock/Fishman64

Svim radnicima turske fabrike Džinsi u Leskovcu upućeno je cirkularno pismo kojim se obaveštavaju da ta tekstilna fabrika odlazi u likvidaciju. 

Kako se u pismu navodi, do zatvaranja dolazi nakon 12 godina, a poslednje tri se fabrika nalazila u teškoj situaciji. Takođe je navedeno da nažalost nisu uspeli da prevaziđu krizu i gubitke. "Trudili smo se svom snagom da ovaj posao nastavimo u Srbiji, međutim odlučili smo da izvršimo likvidaciju zbog snabdevanja materijalom i zbog uslova na Evropskom tržištu“, navodi se u SMS poruci gde govore i da je tekstilni sektor u prethodne tri godine najviše bio pogođen krizom.

Radnicima se obećava da će im biti isplaćene zaostale plate u celosti. Istakli su da radnici ne treba da sumnjaju u njihova obećanja. Takođe tvrde da su započeli pregovore sa drugim investitorima o zaposlenju do juče svojih radnika. Na kraju im se zahvaljuju za sve što su do sada uradili.

Procenjuje se da je zbog likvidacije ostalo oko 700 radnika bez posla. "Radila sam devet godina u Džinsiji sa jednim bolovanjem u vreme korone od deset dana. Plata nije bila velika, ali smo se oslanjali na nju. Ja u Džinsiju, muž u Juri, pa se nekako skrpi mesec. Podigli smo kredit da školujemo decu, oboje u Nišu. Šta ćemo sada“, pita se i plače Leskovčanka, koja tvrdi da nema ni kvadrat imanja osim dvorišta od tri ara.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:56
"MALO JE POZNATO DA SE VEĆINA FABRIKA ZA PROIZVODNJU GUMA NALAZI U RUSIJI"
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

 (MONDO/Jugmedia)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pitanja

"koja tvrdi da nema ni kvadrat imanja osim dvorišta od tri ara." I da zena ima 30 ili 300 ari dzaba je to kad ostaje bez kakvog takvog redovnog prihoda.

special image