• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DIŽETE SVAKI DAN NOVAC SA BANKOMATA, A OVO NISTE ZNALI! Evo zašto ne možete odmah da ubacite karticu, a mnogi POKUŠAVAJU

Autor Jana Desovski

Oni koji do sada nisu imali karticu jer im nije bila potrebna pre radnog odnosa, uglavnom ne znaju kako podići novac sa bankomata.

 Kako podići novac sa bankomata Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Profimedia

Mnogi koji su tek uplovili u radni odnos, a do sada nisu imali karticu na koju bi svakog meseca legla plata ili bilo koja uplata, muku muče sa upotrebom bakomata i ne znaju da podignu novac. Bankomat je elektronski samouslužni uređaj koji vam omogućava obavljanje platnih transakcija bez prisustva radnika banke ili pošte.

Ono što je najvažnije, prvo treba da nađete vaš bankomat, odnosno bankomat vaše banke kako vam ne bi naplatili proviziju. U zavisnosti od vrste kartice, na bankomatima pored podizanja novca možete u svakom trenutku da proverite stanje na vašem računu ako ne primate SMS poruke od banke koja vas o tome obaveštava 

Prvo što treba da znate na svakom bankomatu je naznačeno mesto gde ubacujete karticu. Na nekim bankomatima je i naslikano na koju stranu treba da ubacite karticu (na način da ime i prezime na kartici budu okrenuti na gore, sa
početkom imena i prezimena prema otvoru) i kada mesto gde se ubacuje kartica bude zelene boje, to je znak da možete da je ubacite. Uglavnom kada neko ispred vas podigne novac sa bankomata, on neće iste sekunde biti u funkciji i otvor gde je kartica neće svetleti i nećete moći da ubacite karticu. Na nekim bankomatima svetli i crveno kada ne možete da ubacite karticu, ali kada se promeni boja u zelenu onda možete.

Onda treba na brojevima ispred vas da ukucate PIN koji dobijete kada u banci izvadite karticu. Nakon PIN-a, pojaviće vam sve sve dostupne opcije na bankomatu, kao što je na primer "podizanje gotovine." Uvek ćete imati ponuđene opcije, ali možete i sami da izaberete sumu koju želite da podignete. Bankomat će vas posle pitati da li želite priznanicu i posle toga vam bankomat izbacuje novac kao i karticu nazad.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

03:01
STARLETE SU LEGALNE PROSTITUTKE: Ovo je razlog za držanje BANKOMATA U BORDELU, uhapšene Srpkinje su jedine žrtve
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sofronije

Hehehe, pa danas i klinci znaju da podignu lovu na bankomati, pa nije bankomat juče izmišljen.Inače po inostranstvu ga je bili početkom devedesetih, a možda i ranije, dok ovde ljudi nisu ni znali na kom to drvetu raste.Ovo je kao tutoijal "for dummies", a za nešto što postoji već odavno i verovatno ga samo nepismeni penzioneri ne koriste iz straha da nešto ne zeznu.

special image