• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DRŽAVA DAJE NOVU POMOĆ I TO CELIM PORODICAMA! Dobija se novac i građevinski materijal, a evo ko može da se prijavi

Autor Ivana Vlajković

Lokalne samouprave raspisale su javni poziv za dodelu pomoći izbeglicama i interno raseljenih lica u kupovini seoskih kuća.

 Država daje pomoć izbeglicama  Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Lokalne samouprave raspisale su javni poziv za dodelu pomoći izbeglicama i interno raseljenih lica u kupovini seoskih kuća sa okućnicom u maksimalnom iznosu od 1,95 miliona dinara po domaćinstvu, saopštio je Komesarijat za izbeglice.

Pored novčane pomoći, javni poziv obuhvata i dodelu paketa građevinskog materijala i opreme u maksimalnom iznosu od 800.000 dinara, kao i druge jednokratne pomoći u materijalu i opremi. "Rok za podnošenje prijava je 26. jul 2023. godine, a Komesarijat poziva lokalne samouprave da uzmu učešće na njemu, kako bi zajedničkim zalaganjem poboljšali uslove stanovanja porodicama kojima je to neophodno, jer nemaju rešeno svoje stambeno pitanje", piše u saopštenju.

Komesarijat za izbeglice takođe je 6. jula raspisao javni poziv za jedinice lokalne samouprave i obezbedio novčanu pomoć za nabavku ogrevnog drveta socijalno ugroženim porodicama izbeglica i interno raseljenih lica na teritoriji Republike Srbije.

"Maksimalni iznos sredstava koji se dodeljuje po porodičnom domaćinstvu za ove namene iznosi 35.000 dinara, a po jedinici lokalne samouprave iznosi 1.750.000 dinara. Rok za podnošenje prijava je 21. jul 2023. godine i ovo je jedan od vidova pomoći koje obezbeđujemo za najugroženija porodična domaćinstva izbeglica i interno raseljenih lica, a prvenstveno nastojimo da im pomognemo u prevazilaženju poteškoća u vezi nabavke ogreva za nastupajuću zimu", saopšteno je.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:48
Devojčica koja skuplja novac za Oca
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srbin

Kosovari su najgori.....

beogradska seljačina

Nema ih sveukupno 300 a da nisu bili na budžetu već pre nego što im je autobus i krenuo do Beograda.

Ludilo

O kojim vi izbeglicama pričate, rat se zavrsio pre 30 godina, oni toliko zive ovde i svi imaju nasa dokumenta i status izbeglice, pa dokle traje taj status, dok su zivi mozda, u ovoj drzavi samo Srbi starosrdeoci nemaju nikakva prava ni pomoći, sramota

special image