• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVO KO ĆE SVE DOBITI 10.000 OD DRŽAVE: Detalji o tome kada i gde možete da se prijavite, ima i USLOVA, a evo koji su

Autor Katarina Saičić

Sve je spremno za isplatu 10.000 dinara nove pomoći za svako dete do 16 godina, ostaje samo da se za novu podršku roditelji i prijave. Imajući u vidu da prijava počinje usred leta kada su mnogi na odmorima, poruka je i da ne zaboravite da se prijavite.

 srećan mladi par sa kalkulatorom i novčanicama dolara koji broji novac u novom stanu Izvor: LightField Studios/Shutterstock

Novu pomoć države može da dobije svako dete koje je državljanin Srbije, rođeno 21. novembra 2006. godine ili posle tog datuma. To znači da su zakonskim predlogom obuhvaćena i deca koja sada imaju 16 godina, a koja prošle godine nisu ispunjavala uslove za pomoć mladima od 16 do 29 godina, jer su imala manje od 16 godina.

Predlogom zakona je definisano da pravo na uplatu novčane pomoći u iznosu od 10.000 dinara ima majka deteta, ali i otac, staratelj ili hranitelj.

Prijava za ovu vrstu nove pomoći države biće moguća od 20. avgusta do 20. septembra, elektronski, preko portala Uprave za trezor. Isplata novčane pomoći počeće od 25. septembra. Hraniteljima deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć i primaocima novčane socijalne pomoći, 10.000 dinara za svako dete će biti uplaćeno bez podnošenja prijave.

Kako se prijaviti za pomoć

Kao i u slučaju ranijih prijava građana za pomoći države, prijava na portalu Uprave za trezor će biti veoma jednostavna i trajaće svega nekoliko minuta.  Kako je predviđeno, podnosilac prijave, odnosno majka, će unositi broj lične karte, svoj matični broj, matični broj za svako dete i naziv banke u kojoj želi da joj bude uplaćen novac.

Dodatno, samohrani otac treba, pored tih podataka, da podnese digitalizovanu kopiju pravosnažne sudske odluke na osnovu koje se vidi da sam obavlja roditeljsko pravo.

Ukoliko je podnosilac prijave staratelj deteta treba da podnese i digitalizovanu kopiju pravosnažne odluke organa starateljstva kojom se dete za koje se isplaćuje novčana pomoć stavlja pod starateljstvo. S obzirom na to da je prijava tokom leta kada je dosta ljudi na odmoru, savetuje se roditeljima da budu oprezni da ne zaborave da se prijave.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:00
"OTMIČARI SU UGLAVNOM ŽENE!" Stručnjak za bezbednost otkrio profil osobe, ali FAZE OTMICE DECE: Mete su im najčešće DEVOJČICE
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO/Blic)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image