• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DRŽAVA U KOJOJ IMA MNOGO SRBA U PROBLEMU: Nastupila velika kriza, građani jedva preživljavaju! Traže i SOCIJALNU POMOĆ

Autor Ivana Lazić

Penzioneri u Nemačkoj su u finansijskim problemima zbog velikih troškova.

 Penzioneri u Nemačkoj traže socijalnu pomoć Izvor: MONDO/Lana Stošić

Penzioneri u Nemačkoj sa svojim primanjima ne mogu da podmire osnovne životne troškove, zbog čega sve veći broj starijih građana traži pomoć socijalnih službi. U septembru 2022. broj penzionera koji je primao novac u okviru programa osiguranja osnovnih finansijskih sredstava povećan je za 12 procenata u odnosu na septembar 2021, piše Dojče vele.

Prema do sada neobjavljenim informacijama Saveznog zavoda za statistiku, koji su dati na uvid poslaničkoj grupi Levice u Bundestagu, u septembru prošle godine 674.515 penzionera primalo je taj oblik državne pomoći.

Iz statistika je uočljivo da je broj zahteva porastao tokom letnjih meseci, onda kada su najviše počele da se osećaju posledice inflacije.

Pravo na taj oblik finansijske pomoći imaju svi penzioneri u Nemačkoj čija ukupna mesečna primanja iznose manje od 924 evra, dok pomoć u finansiranju životnih troškova iznosi 449 evra.

(Mondo)

Pročitajte i ovo:

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ramamti Ezer

Poznajem ljude koji žive u Srbiji, a imaju nemačku penziju, naravno da im je život kao bubreg u loju. Ali ima i Nemaca i Austrijanaca koji preko Neta rade za strane firme, a stanuju u Srbiji. Ovo strašno vreme koje je posebno nastalo nakon ove ruske invazije na Ukrajinu, ide svome kraju. Ljudi se snalaze na sve moguće načine. Nikome nije lako, jer i ako žive dobro u materijalnom smislu, muče ih druge brige i problemi. Nigde više ne postoji obećana zemlja u koju čovek može pobeći i pustiti mozak na pašu, da ga ne snađu bar neke nevolje. O tome svedoče napadi u Americi, Briselu, Nemačkoj. I gde je mir, mira nema, jer su nasilje, mržnja, nacionalizam prepreke da svet kolko tolko normalno funkcioniše. Uteha je ipak, da Božja reč Biblija, obećava da će vreme zla, nepravde i uništavanja ove planete uskoro biti samo ružna prošlost (Psalam 37:10,11; Otkr. 11:18).

special image