• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tigar izbegao banke - izdao svoje obveznice

Pirotski gumari su, umesto da uzmu kredit, prodali petogodišnje kompanijske obveznice za 167,5 miliona dinara profesionalnim investitorima.

Kupci emisije dugoročnih obveznica Tigra su domaći profesionalni investitori - Komercijalna banka AD, kao i osiguravajuće kuće Viner štediše (Wiener stadishe) i Takovo osiguranje AD, a obveznice su sa rokom dospeća od pet godina i godišnjom kamatom od 7,75 odsto.

U formi zatvorene emisije za poznate kupce izdato je 16.750 obveznica, pojedinačne nominalne vrednosti 10.000 dinara.

Karakteristike obveznice su kamatni prinos od 7,75 odsto na godišnjem nivou, kvartalna otplata anuiteta koji podrazumevaju kamatu i pripadajući deo glavnice, kao i put klauzula nakon isteka prve godine.

Svaka obveznica ima 20 kupona, koje će emitent otkupljivati na osnovu evro ekvivalenta u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije, prilikom dospeća svakog kupona.

Prema rečima izvršnog direktora u Tigru Jelene Petković, emisija dugoročnih korporativnih obveznica jedan je od načina da kompanija, koja je na prajm listingu Beogradske berze, deo finansijskih sredstava, potrebnih za ukupan razvoj, obezbedi i preko tržišta kapitala.

"Za kompaniju je posebno važno to što su izdate dugoročne korporativne obveznice, jer je na ovaj način smanjena potreba za kratkoročnim sredstvima i obezbeđen je deo sredstava za dalje investiranje", kazala je Petkovićeva.

Nakon perioda intenzivnog investiranja u prethodnim godinama u program obuće, tehničke gume i prodajne mreže, kroz rast prodaje, omogućena je sigurna otplata iz internog keša, rekla je Petkovićeva.

Ona je najavila da Tigar i u narednom periodu planira nastavak procesa obezbeđivanja dugoročnih sredstava kroz nove emisije akcija i dugoročnih obveznica, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image