• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLATA I DO 350.000 DINARA MESEČNO! DOBIJAJU SE I BONUSI I SLUŽBENI AUTOMOBIL: Uslovi odlični, a radnika nema dovoljno

Autor Ivana Vlajković

Komercijalisti u Srbiji mogu da imaju platu i do 350.000 dinara.

 Komercijalisti u Srbiji imaju platu i do 350000 dinara Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Ranije su komercijalisti više bili stacionirani u kancelarijama i bili okrženi gomilom papira, ali je poslednjih godina porasla potreba za terenskim radom. U zavisnosti od načina rada mogu da zarade i do 3.000 evra, a prosečna plata im je oko 100.000 dinara, što je daleko iznad proseka srpske zarade.

Posao komercijaliste je trenutno jedan od najtraženijih u Srbiji, a sudeći prema agencijama i sajtovima za zapošljavanje, neophodni su u skoro svakoj branši.  Plate u Srbiji za ovu poziciju zavisi od iskustva i radnog staža. Početnici zarađuju između 60.000 i 80.000 dinara. Kako se veštine razvijaju, raste i plata, a, naravno, zavisi i od sektora u kojem kompanija posluje.

Postoje dve kategorije u ovom poslu:

  • komercijalista u mestu stanovanja (stacionaran posao)
  • komercijalista na terenu

Ova druga kategorija je najpopularnija i podrazumeva posedovanje vozačke dozvole za B kategoriju, ali i drugih kategorija ukoliko to posao zahteva. Na primer, jedna beogradska kompanija nudi ugovor za stalno, a za puno radno vreme u prvoj smeni daje platu od 85.000-110.000 dinara.

Drugi oglas za posao naslovljen "vozač-komercijalista" podrazumeva platu od 90.000-130.000 dinara, uz naglašene odlične uslove rada, bonuse i mogućnost napredovanja i stalnog zapošljavanja. Takođe, mogu se pronaći i oglasi u kojima se nudi plata od preko 200.000 dinara, pa čak i do 350.000 dinara.

Mnogi poslodavci za komercijaliste nude bonuse, nagrade, napredovanje kroz edukacije i brojna putovanja kako u zemlji tako i u inostranstvu. Fleksibilnost u radu može biti jedna od prednosti. Pored znanja upravljanja automobilom, neophodno je dobro poznavanje rada na računaru zbog dokumentacije koju mora da vodi u digitalnom formatu.

Takođe, kako komercijalista predstavnik svoje firme i prodaje usluge ili proizvode, značajno je, gotovo obavezno, poznavanje engleskog jezika. Da biste se bavili ovim poslom, iako je prednost, ipak nije potrebna diploma fakulteta ekonomskih nauka, već je dovoljno da se ima završena četvorogodišnja srednja škola.

Ono što je možda značajnije jesu veštine komunikativnosti, pregovaranja, rečitosti i dinamičnosti jer se ovaj posao u velikoj meri svodi na promociju i marketing.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

03:25
"AKO NISTE ZADOVOLJNI NA POSLU, NAĐITE NOVI POSAO" Jevtović oštro o zloupotrebi bolovanja: Nadamo se da će ovo pomoći poslodavcima
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (MONDO/Blic)

Možda će vas zanimati

Komentari 22

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miki

Ti je velika laž i prevara taj posao sam radio 15 GOD i uvek je komercijala na terenu imala najmanje Plate a bičuju te kao roba,raspitajte se malo konkretnije

Vladann

Kako da ne 350k trče ovi koji treba da rade a biju ovim ko neće a kod kojih treba da se radi. Radio sam taj posao 15 godina pa je došlo vreme da se promeni posao. Većina muškaraca komercijalista posle 40 godina života odlazi da vozi kamione po EU. Toliko o dobroj zaradi a vi novinari ne pišite gluposti 😉

Loki

Ma gde ima takvih oglasa, koje su to firme?. Ja sam komercijalusta i plate su 50-60.000 ,a to što pišete mogu i 350.000 pa u teoriji čovek može da skoči 10m, ali..

special image