• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLATA DO 2.000 EVRA, ODMAH SE NAĐE POSAO! Sa ovim zanimanjima nema čekanja, poslodavci mesecima čekaju radnike

Autor Aleksandar Blagić

Potraga za poslom uvek je stresna stvar, ali postoje zanimanja koja su u deficitu i koja su veoma dobro plaćena.

 Beograd, Novac Izvor: MONDO/Samir Cacan

Prema podacima sajta "Klik do posla", pojedine industrije u Srbije su vrlo tražene, ali su i u deficitu jer se uopšte ne čeka na posao, a i dobro su plaćena. Pored dobrih uslova, poslodavac i po nekoliko meseci čeka na kvalitetnog radnika.

Vozač

Zanimanje vozača je među traženijim i to ne važi samo za profesionalne vozače za različite tipove vozila kao što su taksisti, dostavljači, kamiondžije, autobuski vozači, već i za takozvane vozače-amatere.

"Sposobnost vožnje i posedovanje odgovarajuće vozačke dozvole može vam brže otvoriti mogućnosti za zaposlenje u bilo kojoj oblasti“, objašnjavaju sa sajta "Klik do posla".

Koliko je ovo zanimanje traženo govori i podatak da će za vožnju autobusa moći da polažu i vozači sa probnom dozvolom. U zavisnosti od samog vozila, variraju i zarade.

Tako vozač autobusa u proseku zarađuje 80.000, a vozač kamiona i do 300.000 dinara. Oni koji voze službena vozila, u proseku zarađuju od minimalca, pa do 100.000 dinara.

Građevina

Traže se građevinski radnici, arhitekte, viljuškari, inženjeri građevine, kranisti ili neko sa sličnim veštinama za poslove u raznim građevinskim projektima širom zemlje. Za ove poslove se nudi i dobra plata.

"Zarade vrlo često premašuju 1.000 pa i 2.000 evra za uže stručnije zanate poput kraniste. Neretko vam je obezbeđen i smeštaj i hrana u gradu gde biste radili“, ističu sa sajta Klik do posla.

Turizam i ugostiteljstvo

Tradicionalno, na spisku poslova koje možete dobiti odmah, jesu oni iz oblasti ugostiljestva i turizma. U sezoni, turistička mesta često imaju potrebu za radnom snagom u sektorima kao što su hotelijerstvo, restorani, kafići i slično.

Traženi su: Konobari, šankeri, kuvari, pizza majstori, perači suđa itd.

"Dobri kuvari su posebno na ceni, pa u zavisnosti od poslodavca mogu da zahtevaju i po 1.500 do 2.000 evra mesečnu zaradu. Sva zanimanja iz ove oblasti su tražena i kod nas i u inostranstvu“, kažu sagovornici našeg portala.

Van zemlje uz tu platu često se nudi obezbeđen smeštaj i hrana. Što se tiče plata u Srbiji, konobari zarađuju od minimalca koji iznosi 40.000, pa do 100.000 dinara, dok je gornja granica za šankere nešto niža, pa oni zarađuju do oko 80.000.

Knjigovođa

Knjigovođe su stručnjaci za vođenje finansijskih evidencija.

Iako se čini da knjigovođe nisu deficitarno zanimanje, zapravo nije lako naći kvalitetnog knjigovođu stoga je i ovo zanimanje spada u red lako zapošljivih. Knjigovođe u Srbiji zarađuju najčešće od 50.000 do 100.000 dinara.

Profesor stranog jezika

U poslednje vreme su veoma traženi i "imaju luksuz“ da mogu da daju i onlajn časove pa je tu i mogućnost zarade veća. Poznavanje engleskog jezika otvoriće mnoga vrata, jer pogodnosti današnjice omogućavaju i angažovanje preko stranih sajtova, rad iz svog doma, a zarada varira od poslodavca. Iako profesorske plate ne važe za "poželjne“, jer profesori retko zarađuju više od 85.000 mesečno, jedan privatni čas može da se naplati i po 2.000 dinara, što ostavlja mogućnost za dodatnu, dobru zaradu.

Medicinsko osoblje

Pred zdravstvenim sektorom godinama unazad su veoma veliki izazovi. Našim ljudima posebno su zanimljive ponude u Nemačkoj, koja je "obećana zemlja“ za zdravstvene, ali i druge radnike.

Zdravstveni sektor ima ogromnu potražnju za medicinskim osobljem, uključujući medicinske sestre, tehničare, negovateljice, laboratorijske tehničare, farmaceutske tehničare itd.

"Kod nas na portalu ovo zanimanje je veoma traženo, kako u Srbiji tako i u inostranstvu“, kažu sa sajta.

Ipak, i ovo su zanimanja koja u Srbiji nisu preterano dobro plaćena. Najviše zarađuju lekari specijaliste, oko 130.000 dinara, dok oni u domovima zdravlja imaju primanja od oko 108.000. Plate medicinskih sestara i tehničara variraju od 62.000 do 78.000 dinara.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:58
MUKE TURISTIČKIH VODIČA U DOBA KORONE: Godinu dana bez posla, a povratku se nadaju tek na jesen (KURIR TELEVIZIJA)
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO/Nova S)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vuk Vucko

Kako ste preskocili zavarivace?Cccccc

special image