• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

USKORO KREĆE PRIJAVA ZA POMOĆ DECI DO 16 GODINA! Potrebno je uneti OVA četiri podatka i od države dobijate 10.000 dinara

Autor Uroš Matejić

Prijavljivanje počinje 20. avgusta i trajaće do 15. septembra, a isplata se očekuje oko 25. septembra.

 kako se prijaviti za pomoć deci do 16 godina Izvor: Shutterstock

Pored brojnih pomoći koje država dodeljuje, ove godine imamo jednu novu, koja se tiče dece. Pravo na državnu pomoć u iznosu od 10.000 dinara imaće svako dete do 16 godina, a njena isplata očekuje se 25. septembraOko 1,1 milion dece ima pravo na ovu pomoć države, za koju će biti izdvojeno oko 100 miliona evra. Pored brojnih ekonomskih mera koje su najavljene u maju na spisku je i ova, a sada su poznati svi detalji, ali i uslovi.

Prijavljivanje počinje 20. avgusta i trajaće do 15. septembra, a isplata se očekuje oko 25. septembra. Postupak prijave se neće mnogo razlikovati od ranijeg postupka prijave za 100 evra za mlade. Prijava će i sada ići preko portala Uprave za trezor, gde će u delu "Prijava za 10.000 dinara za decu do 16 godina" biti potrebno uneti četiri podatka:

  • JMBG majke,
  • broj lične karte majke,
  • JMBG svakog deteta,
  • naziv banke u kojoj posedujete račun ili želite da vam pomoć bude isplaćena.

Šta ako nemam račun u banci?

Za one koji nemaju račun ni u jednoj banci, nakon što na portalu odaberu banku biće im otvoren namenski račun na koji će država uplatiti novac. Po unošenju svih potrebnih podataka dobija se i obaveštenje o uspešnoj prijavi.

"Ceo sistem prijave je već dobro razrađen, imajući u vidu da je država više puta isplaćivala novčanu pomoć i mladima, ali i drugim kategorijama ljudi. Ceo postupak prijave je vrlo jednostavan. Potrebno je uneti nekoliko osnovnih podataka iz lične dokumentacije majke i deteta i sve to ne traje duže od dva minuta", kaže izvor "Blica" iz Nemanjine 11.

Samohrani očevi

Sistem je na isti način predvideo i način prijave za samohrane očeve. Primaocima novčane socijalne pomoći pomoć će biti automatski isplaćena. U vezi sa isplatom ove vrste pomoći biće doneto i odgovarajuće zakonsko rešenje u kojem će biti definisani svi detalji oko prijave i isplate pomoći. Ovim propisom biće tačno definisan i datum rođenja, odnosno granica za prijavljivanje dece za pomoć od 10.000 dinara.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:51
SVI UČENICI DOBIJAJU BESPLATNE UDŽBENIKE, ALI TO NIJE SVE: Sva deca do 16 godina dobijaju DRŽAVNU POMOĆ, a evo kada je prijava
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

DžoMa

Čemu služi ova pomoć deci do 16god?

special image