• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE PENZIONERE U SRBIJI! Provera buduće penzije uskoro će biti "na klik", PIO doneo BITNU odluku

Autor Uroš Matejić

PIO fond naručuje izradu novog softvera, koji će koštati 90 miliona dinara.

 Provera buduće penzije uskoro na klik Izvor: marikun/Shutterstock.com

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje raspisao je tender za nabavku softverskog rešenja za slanje, upravljanje i izveštavanje korisnika o uplaćenim obavezama poslodavca prema zaposlenom. PIO fond je za ovu uslugu spreman da plati 90 miliona dinara.

Budući servis bi putem digitalnih kanala slao registrovanim korisnicima izveštaje koji su se do sada slali ili putem pošte ili su se dobijali na uvid posetom PIO fondu.

Fond je već nabavio platformu za automatizovanu elektronsku komunikaciju sa ciljem da "građanima omogući elektronski servis putem kojeg mogu da utvrde da li su ispunili uslove za ostvarivanje prava na penziju po različitom osnovu i procenu iznosa penzije, kao i da dođu do drugih relevantnih podataka vezanih za utvrđivanje uslova i visine penzije".

Međutim, kako navode, nemaju elektronski servis koji bi zaposlene građane obaveštavao i davao uvid da li su obaveze poslodavca ispunjene kao i uvid u iznose koji su uplaćeni. Takođe, uočena je i potreba da zaposleni imaju uvid u detalje svoje buduće penzije i projektovani iznos penzije po dosadašnjim uplatama od poslodavaca tokom godina ostvarenog radnog staža.

Stoga su, kako ističu doneli odluku da za nabavku usluge izrade softverskog rešenja za slanje, upravljanje i izveštavanje korisnika o uplaćenim obavezama poslodavca prema zaposlenom i integrišu ga sa postojećom platformom za automatizovanu elektronsku komunikaciju i postojećim Unibill rešenjem koje će omogućiti dodatne servise za zaposlene građane, tako da korisnici sistema imaju mogućnost dobijanja informacija o uplatama poslodavca.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

08:15
Predsednik Vučić i premijerka Brnabić saopštili nove mere, povećanje plata i penzija
Izvor: Video plus
Izvor: Video plus

(MONDO/Ekapija)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image