• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OBJAVLJENE NOVE CENE GORIVA! Evo koliko ćemo plaćati dizel i benzin narednih 7 dana

Autor Aleksandar Blagić

Objavljene su nove cene goriva koje će važiti do sledećeg petka, 25. avgusta.

 Nova cena goriva petak 18 avgust 2023 Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Objavljene su nove cene goriva. Litar evrodizela će danas od 15 časova na pumpama koštati najviše 202 dinara, dok će maksimalna cena benzina biti 189.

Inače, cene nafte ojačale su na međunarodnim tržištima, pa je tako cena barela na londonskom tržištu porasla u odnosu na prethodno zatvaranje na 85.16 dolara, odnosno za 27 centi. Kada je reč o američkom tržištu barel nafte je ojačao za 29 centi, te mu je sada cena 81.28 dolara.

U žarištu pažnje je usporena kineska ekonomija, nakon što podaci iz maloprodaje, industrijske proizvodnje i ulaganja nisu ispunili očekivanja. To je podstaklo zabrinutost da bi moglo doći do dubljeg i dugotrajnijeg usporavanja rasta.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 41

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bumbar

Ma teraj to na 250din/l. Strasno i sramota. Ne znam samo dokle misle da se bahate na ovom narodu. Pa ovo nema nigde u normalnom svetu. Akcize, akcize, akcize, pojesce nas vise te akcize.

Мики88

Како кажу прави економисти и стручна лица. Цена горива у држави све говори. Ако је цена виша значи да економија, привреда и све остало што одржава државу је лоша. И држава се преко цене горива подизањем цена, акциза, пореза и осталох дажбина одржава. Толико о томе.

Nikola

Mislim da smo jedina zemlja u Svetu gde drzava zivi od poreza na akcizu, nameta, i nenormalnih cena svih energetaka. Nista ne proizvodimo nego. Drzava da bi ubrala pare, lakse je kroz akcize i cenu nafte, gasa i poreza. Jadna je takva drzava a narod cuti li cuti. Vazno da penzioneri imaju povisicu a sto ima deca odlaze nema veze. Gledaju samo sebe. Nije ni cudo sto se samo oko penzionera i vodi racuna jer su oni sigurni glasaci i uvek donesu pobedu svakoj vlasti. A da pitate penzionera koliko kosta litra dizela, nema pojma. Sta ce mu kada i ne vozi a pritom i nesme meso da jede. Jadni smo mi kao narod ali dokle god ima one nase, cuti moze i gore, ima da nas jase ko stigne. Sutradan da ti oporezuje asfalt jer ga gazis i naplati po tezini, narod bi cutao.

special image