• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISTIČE ROK ZA PRIJAVU ZA UNOSAN POSAO U SRBIJI! PLATA VEĆA OD 150.000 DINARA: Ova obaveza mora da se ispuni

Autor Ivana Vlajković

Rok za prijavu kandidata za popis poljoprivrede ističe 21. avgusta.

 shutterstock_2174474601.jpg Izvor: Shutterstock

Republički zavod za statistiku podsetio je da u ponedeljak ističe rok za prijavu zainteresovanih kandidata za posao popisivača za potrebe sprovođenja Popisa poljoprivrede 2023. godine.

Potrebno je 2.842 popisivača, a prijavljivanje traje do 21. avgusta do 20 časova. Popisivači imaju obavezu da pre početka popisivanja prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju Popisa i rad u aplikaciji za prikupljanje podataka. Od 1. oktobra do 15. decembra dužni su da popišu sve jedinice popisa (poljoprivredna gazdinstva), prema dodeljenom Adresaru poljoprivrednih gazdinstava, koristeći laptop za unos podataka u elektronske upitnike.

Broj prijava je ograničen, a period angažovanja je od 1. oktobra do 22. decembra 2023. godine. Kako je objasnio Petar Korović, pomoćnik direktora RZS, plata popisivača biće po učinku, kao što je bilo prošle godine na popisu stanovništva. "Neka minimalna zarada je oko 60.000 dinara dok traje popis, projektovana je oko 150.000 dinara, s tim što može biti i mnogo veća. Setimo se da smo na popisu stanovništva imali popisivača koji je za dva i po meseca trajanja popisa zaradio i preko 300.000 dinara. Samo je bitno da budu vredni", rekao je Korović.

Kandidati se prijavljuju isključivo popunjavanjem elektronske prijave, koja će biti aktivna do ponedeljka 21. avgusta (do 20 časova) na sajtu Republičkog zavoda za statistiku. Rang lista prijavljenih kandidata za popisivače, po opštinama, objavljuje se 22. avgusta 2023. godine na veb-sajtovima Zavoda stat.gov.rs i popispoljoprivrede.stat.gov.rs.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

05:26
"NE SMEJU NA POPIS DA SE NE BI UTVRDILO DA SU SRBI BILI DISKRIMINISANI!" Analitičar Panaotović: Bošnjačka stranka tvrdi pazar
Izvor: Kurir teleivizija
Izvor: Kurir teleivizija

 (MONDO/Kurir.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Seoski Čovek

Sad se i to setili ko zna mislim sta planiraju sa tim u buducnosti. Ja zivim na selu ali se ne bavim poljoprivredom, ne razumem zasto svakog ko zivi na selu etiketiraju kao poljoprivrednika i da odma ima ovce koze krave svinje i da se bavi poljoprivredom, to je diskriminacija.

special image