• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akcija NIS-a pala na 500 dinara

Hartija Naftne industrije Srbije na Beogradskoj berzi trećeg dana trgovanja pojeftinila za pet dinara.

Cena akcija NIS-a pala je na 500 dinara, što je gubitak na vrednosti za pet dinara ili 1,19 odsto, u odnosu na početnu cenu današnjeg trgovanja.

Tokom trgovanja cena hartija NIS-a je u jednom trenutku pala i na 481 dinar, a najviša zabeležena cena je bila ona na otvaranju trgovanja - 505 dinara.

Bez obzira na pad cene, u trgovanju deonicama te kompanije ostvaren je najveći promet (od danas trgovanih akcija), 8.857.619 dinara, što je za 47,36 miliona dinara manje nego prethodnog dana, uz obim trgovanja od 17.643 akcije i 1.606 transakcija.

Pored akcija NIS-a, od preduzeća sa prvoklasnog Prajm marketa pad cene zabeležio je još pirotski "Tigar", za 0,63 odsto, na 635 dinara po akciji.

Rast cene deonica ostvarili su "Energoprojekt holding" za 1,91 na 960 dinara i "Soja protein" iz Bečeja za 0,15 procenata na 682 dinara po akciji.

Generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko rekao da vlasnici akcija NIS-a treba sa sačekaju sa prodajom tih akcija koje su besplatno dobili do 2012 godine, kada će njihova cena porasti zbog završetka rekonstrukcije rafinerije u Pančevu.

Prema jučerašnjim rezultatima MONDO ankete, akcije NIS-a prodalo je tek pet odsto građana, dok bolju cenu čeka više od 70 odsto.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image