• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Mišković kupovao akcije NIS-a

Na 10. mestu liste najvećih akcionara NIS-a nalazi se Mera invest, kompanija koju povezuju sa sinom Miroslava Miškovića, vlasnika Delta Holdinga, piše Danas.

Kompanija Mera invest, koja poseduje 0.001 odsto akcija srpske naftne kompanije, pojavljuje se u finansijskim izveštajima fudbalskog kluba Crvena zvezda na strani poverilaca (u finansijskom izveštaju za 2008. navodi se da je Mera invest pozajmila Crvenoj zvezdi više od 1,6 miliona evra), gde je mlađi Mišković bio potpredsednik Upravnog odbora, piše Danas.

Stopostotni vlasnik Mera investa je kompanija Mera investment fand sa Kipra, koja je registrovana u istoj ulici u kojoj je i kompanija Hemslejd, vlasnik Delta holdinga. U medijima se ranije navodilo da je Marko Mišković predsednik Mera investa.
Među akcionarima NIS od ranije su Vojvođanska banka kastodi (za račun drugih klijenata) i M&V investments (brokerska kuća Miodraga Kostića), u vrhu po broju akcija su i kompanije MG, Agromarket i Mega promet, a među prvih 10 ima i nekoliko fizičkih lica.

Inače, vrednost akcija NIS-a nastavila je i juče da pada, a peti dan trgovanja završen je sa cenom od 494 dinara za akciju. Tako je cena vrednosne hartije NIS-a u prvoj nedelji trgovanja pala za 11 dinara u odnosu na početnu, a 12 u odnosu na najvišu postignutu u ponedeljak i utorak.

Dan je opet obeležio smanjeni promet, pa je tako vlasnika promenilo samo 9.163 akcija za 4.540.700 dinara. I juče je najniža cena bila 490 dinara dok je najviša dostizala 499 dinara i to na početku trgovanja. Interesantno je i da je tek oko trećine akcija prodato po cenama od 499 ili 498 dinara dok su ostale „išle“ za znatno nižu cenu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image