• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Studentima kaplje iskustvo

Akciju šestomesečne prakse u 19 gradskih preduzeća, studenti i apsolventi uspešno koriste za sticanje neophodnog radnog iskustva.

Sredinom maja je 139 mladića i devojaka u Beogradu dobilo mentore i radne zadatke na kojima će ostati do novembra, piše "Blic".

Najviše njih raspoređeno je u JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, a oni koji budu zaista dobri imaće najveće šanse da ih tu i zaposle.

"Imamo tridesetak mladića i devojaka na praksi koji su raspoređeni u različite službe i pogone. Svi su dobri, vredni i svojim angažovanjem su sami sebe preporučili i time olakšali put do stalnog zaposlenja. Mi planiramo da neke i zaposlimo, ali još ne znamo tačan broj niti pozicije na kojima bi radili", kažu u “Vodovodu”.

Osim poslodavaca zadovoljni su i praktikanti, koji ističu da tek sad razumeju svoje roditelje kada kažu da je svaki dinar teško zaraditi.

"Nikada ranije nisam radila, tako da je ovo moj prvi susret sa poslom. Moram reći da je sve drugačije i da imaš mnogo manje vremena kada radiš nego kada studiraš. Obrada predmeta i uopšte kancelarijski posao umaraju, jer zahtevaju punu koncentraciju. Moraš da vodiš računa da nešto ne previdiš, zaboraviš ili pogrešiš. Pošto putujem iz Lazarevca, na kraju dana baš budem umorna. Ipak, stižem i da učim za ispite. Sve u svemu nije mi žao što nisam nigde otišla na letovanje jer se nadam da ću od ovoga imati koristi", priča za “Blic” Nevena Pantelić, apsolvent Pravnog fakulteta koja je na praksi u kadrovskom odeljenju “Vodovoda”.

Kada je saznala da će praksu odraditi u pogrebnom preduzeću, Vesna Velkić, bila je najpre šokirana, ali se već nakon nekoliko dana rada prijatno iznenađena atmosferom i organizacijom u ovom kolektivu.

"Svi su mi rekli da su „Pogrebne usluge“ dobro preduzeće i da imam sreće što ću tu odraditi praksu. Kasnije sam se u to i sama uverila. Od početka su svi ljubazni i predusetljivi, tako da sam brzo ušla u fazon. Jedino što me možda svakodnevno iznenađuje je obimna administracije, jer za svaku akciju mora postojati pokriće u papirima", objašnjava Vesna Velkić sa Fakulteta političkih nauka, koja obavlja prasku za poziciju portparola JKP „Pogrebne usluge“.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image