• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STIŽE NOVO POSKUPLJENJE! OD 1. NOVEMBRA OVAJ RAČUN BIĆE VEĆI: Cena decenijama bila na niskom nivou - To je neodrživo

Autor Ivana Vlajković

Cene prirodnog gasa biće veće od 1. novembra.

 Cene gasa biće veće od 1 novembra 2023 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Cene prirodnog gasa za javno snabdevanje biće veće od 1. novembra za 10 odsto i iznosiće 4,54 din/kWh bez poreza i taksi, odnosno 5,02 din/kWh sa porezima i taksama.

Savet Agencije za energetiku Republike Srbije potvrdio je ovu odluku na sednici koja je održana 21. septembra. Saglasnost se objavljuje u Službenom glasniku i na internet stranici Agencije. I posle ovih korekcija, prosečna cena prirodnog gasa za javno snabdevanje u Srbiji (bez taksi i poreza) i dalje je jedna od najnižih u Evropi.

Kako je nedavno izjavila Dubravka Đedović, ministarka rudarstva i energetike cene struje i gasa su bile na niskom nivou decenijama i to je neodrživo u toliko dugom roku.

"Naš zadatak je da povećamo investiciona ulaganja, a za to je potrebno da kompanije bolje posluju, da mogu da finansiraju investicione projekte. Cilj je da imamo najnižu ili među najnižim cenama struje i gasa u regionu. To smo uspeli da uradimo prošle godine, kada su cene rasle i više od 100 odsto, 120 i 130 odsto, kao u Severnoj Makedoniji i Rumuniji", rekla je ministarka.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:27
EVO KOJU CENU GORIVA MOŽEMO OČEKIVATI KADA SKOČE CENE 1. OKTOBRA! Atanacković izneo kalkulaciju kojom to možete uraditi i sami
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (MONDO/Kurir.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 28

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

beogradska seljačina

Ako vam ne valja parizer, valjaće vam.

Bojan

Ne kazu da je decenijama rekordno niska plata naspram istog radnog mesta gledano u Svajcarskoj, Nemackoj i slicno. O tome se vecito cuti i spominje "visok" nivo prosecne plate u Srbiji. A ne znam ni jednu osobu koja ima tu prosecnu platu ili vecu jer zivim u manjem mestu. Ocigledno da se nas rad i proizvodnja prelivaju u necije presipanje iz supljeg u prazno.

Zola

Haha komšija pre 2nedelje uveo gas za grejanje sto gas jeftin itd haha... lepo sam mu rekao kupi 2inverter klime i bog da te vidi! Kao ja 2 inverter (do-30) površina 180m² rokaju od Nov-marta 24h račun 8500.- mesecno

special image