• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVE MANJE SVADBI U SRBIJI, PAPRENE SU CENE! Evo koliko košta slavlje za 200 ljudi - mora da se rezerviše GODINU DANA PRE

Autor Jana Desovski

Prosečna svadba u Srbiji od 200 zvanica košta oko 20.000 evra.

 Prosečna cena svadbe u Srbiji 20000 evra Izvor: Youtube Printscreen/Moja Happy Muzika

Sudeći po najnovijim podacima, prosečna svadba u Srbiji od 200 zvanica košta oko 20.000 evra. "Nije poskupeo samo restoran, poskupelo je praktično sve. I venčanica, i odelo, i nakit, i dekoracija, i torte. Poskupela je i matična služba, odnosno taj formalni deo zakazivanja venčanja. Bendovi takođe", navodi Boško Bubanja, predsednik Udruženja 'Ivent industrija'.

Cene venčanja veće su za oko 30 odsto nego prošle godine. Venčanje, uz matičara, u restoranu, sada košta 16.101 dinar, kažu organizatori venčanja. Sezona svadbi traje od aprila do kraja novembra. Ako želite da sve bude onako kako ste zamislili, potrebno je da sve rezervišete godinu dana unapred, piše RTS.

"Mladenci iz Beograda, Srbije popunjavaju maj, jun, septembar, oktobar. A mladenci iz inostranstva, koji žive u inostranstvu, a prave svadbu u Srbiji, oni nam popunjavaju jul, avgust. Tako da se ravnomerno popuni period od šest meseci svadbi koliko se generlano dešavaju u Srbiji", kaže Marija Vukadin iz agencije za organizaciju venčanja. Ideje za venčanje mladenci danas uglavnom pronalaze na društvenim mrežama, pa se često ispostavi da to što su zamislili i nije baš najbolja ideja, kažu organizatori venčanja.

"Od dolazaka mlade helikopterom, preko torti koje ne mogu da uđu u prostoriju koliko su velike i tako dalje. Do puštanja golubova, dovođenja konja i tome slično", dodaje Boško Bubanj. "Ako krenemo od mladoženje, njima je najbitnija muzika, hrana. Devojkama je bitniji taj neki enterijer, eksterijer, izgled restorana. Naravno, venčanica, šminka i frizura", napominje Marija Vukadin.

Prosečna svadba u Srbiji od 200 zvanica košta oko 20.000 evra. Svake godine beleži se manje proslava. Prošle godine bilo ih je 25.000, a ove godine organizatori venčanja očekuju da će ih biti 4.000 manje. Kažu, razlog je strah mladenaca da li će imati dovoljno novca da pokriju sve troškove.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:08
Maša Memedović cipele za venčanje
Izvor: Tiktok/mashamemedovic
Izvor: Tiktok/mashamemedovic

 (MONDO/RTS)

Možda će vas zanimati

Komentari 12

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

pratilac

Cisto bacanje para itd....pola gostiju niko nije video 2x u zivotu a ni posle svadbe...

Hitman

Koliko ja razumem, mladenci zarađuju na svadbi, to im je prihod, a ne rashod. Svaki gost donese najmanje 100 evra, a to je na 100 gostiju najmanje 10.000 evra zarade.

Realni clan retardiranog drustva 💯

@Hitman 100 evra :))))) pa jesi ti realan sto bih ja nekom dao 100 evra zafo sto se on zeni kakve su to gluposti, nasi obicaji su najgluplji na planeti zemlji!!! Od mene samo strugane rotkve mogu da dobiju :))))

special image