• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"NARUČUJU, GLUME GOSPODU, USTVARI SVE SIROTINJA!" Dostavljač iz Srbije opleo po mušterijama zbog BAKŠIŠA - sramota bre!

Autor Jana Desovski

Jedan dostavljač iz Srbije je iznervirao mnoge na mrežama zbog svog stava.

 Koliko zarađuju i koliki bakšiš dobijaju dostavljači u Srbiji Izvor: TikTok/screenshot

Pitanje kolika je zarada dostavljača u Srbiji često nailazi na bezbroj komentara ne samo na društvenim režama, već i u svakodnevnoj komunikaciji. Za neke su oni preplaćeni, dok drugi smatraju da s obzirom na uslove u kojima rade da bi trebalo da imaju i više.

Jedan od beogradskih dostavljača nedavno je zapalio društvene mreže videom koji je objavio u kome se žali na mušterije da mu ne daju ni dinara bakšiša. Nije se libio ni da im objavi adrese gde stanuju, a sve čini se sa ciljem da ih što više ocrni jer neće da se "otvore za koji dinar preko".

"Ako u narednih pet sati dobijem pet evra bakšiša da imam bar za Hepi mil biće ekstra", kaže ovaj mladić sve snimajući sebe dok dostavlja porudžbine. U jednom trenutku pokazuje novčanicu od 50 dinara, zapanjen što mu je mušterija dala samo toliko, ali već u sledećem kadru stiže 200 dinara. Na kraju kada je podvukao crtu posle okončanog radnog dana napojnica je bila 250. 

Izvor: TikTok/screenshot

"Sramota da se ne da bakšiš. Naručuju, glume gospodu, a ustvari sirotinja." Svoje iskustvo izneli su i mnogi drugi dostavljači, koji su se saglasili da ima dana kada im gotovo niko ne da napojnicu, ali ima i onih kada za pet do šest sati uzmu između 500 i 800 dinara u proseku.

"Samo treba da znaš sa ljudima, pa kapne i dodatna lova", napisao je korisnik. Drugi su bili ogorčeni na njegov video uz konstataciju da ne daju ništa preko porudžbine, pošto deru za dostavu: "Naplaćujete ko suvo zlato, pa hoćete još i da vas častimo!", "Zašto ljudi moraju, druže, da ti daju bakšiš šta si ti i oni rade negde i ništa ne dobijaju ...", opleo je jedan od pratilaca. 

Neki su se pitali zašto bakšiš, kada već prima platu, pa ni radnicima i na pumpi ne damo ništa, pa se oni ne ljute. "Baćo, plaćen si za to, bilo bi fora da ja sad stanem na autoput i tražim baškiš za to što sam vozio. Budi zahvalan, neko nema ni to", odgovorio mu je jedan korisnik. Bilo je i onih koji su se sažalili na mladog momka koji radi ovaj posao i naveli da ih nikada ne puste bez napojnice od pet evra, dok su se drugi saglasili da je dovoljno i 200 dinara.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:17
Žena oborena na uglu Vlajkovićeve i Svetogorske od strane dostavljača
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

 (MONDO/Kurir)

Možda će vas zanimati

Komentari 92

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

sc

Radis posao zbog plate, ne mozes da radis ocekujuci baksis. Nisi u americi. Radim posao gde baksis bude mozda 200 dinara mozda nista. I onome ko ostavi 10 ili nista kazem hvala Vam najlepse bez osude. Ako ti se ne svidja menjaj posao bajo

Cane

Au bre sto se narod u Srbiji pogospodio ja kuvam redovno kuci na zapadu. A poznajem dosta sefica po apotekama koje kuvaju rucak. Niko se ne folira kao Balkanac. Svi ste kafanski ljudi. Manite se corava posla. Ta hrana je nezdrava.

Miki

Ono što ovaj lik ne shvata, je to da se napojnica treba zaraditi. Zavisno od toga kako se ponašaš sa ljudima, tako će se i oni ponašati sa tobom. Lično sam radio u kafić u kome je jedan konobar uvek odskakao od svoh ostalih kada je u pitanju napojnica, ali čovek je bio izvanredan, bio je kao rođen za taj posao. Ovako plakajući po internetu, sigurno nećeš napojnicu dobiti. A štom se žali da mu niko nije dao napojnicu, onda je jasno o kakvom se liki radi.

special image