• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CENE APARTMANA NA ZLATIBORU DRASTIČNO PORASLE: Gradnja eksplodirala - Na oglasima 100 kvadrata neverovatnih 300.000€

Autor Ivana Lazić

Zlatibor je doživeo bum poslednjih godina, a cene stanova i apartmana za pordaju drastično su porasle.

 16947637961613050023cajetina-sezona-praznici-fotorina4.jpg Izvor: RINA.RS

Poslednjih par godina na Zlatiboru nove zgrade samo niču, pa se jedna od najpopularnijih planina ne može više uporediti sa periodom od pre 10 godina. Kupovinu apartmana na ovom mestu mnogi smatraju dobrim ulaganjem u budućnost, jer se od iznajmljivanja dobro zarađuje, a samo tokom prošle godine ovde je prodato 900 apartmana.

Na skoro svim zgradama koje se grade na Zlatiboru piše da su apartmanini na prodaju, a negde su i unapred prodati dok je zgrada još u izgradnji. Milić Đoković, procenitelj za nekretnine kaže da je nemoguće uporediti Zlatibor i cene nekretnina sada i pre deset godina.

"To je stvarno neuporedivo, cene su veće skoro 3 puta nego što je to bio slučaj 2013. godine. Mnogo sam više voleo tada Zlatibor nego sada. Ta planina je jednostavno doživela bum u poslednje 3 - 4 godine. Gradnja je eksplodirala, naročito u vreme korone, što je dosta i uticalo i na rast cena nekretnina. Mislim da je gradnja na Zlatiboru preforsirana, i da je Zlatibor time možda dosta dobio, ali i dosta izgubio", kaže Đoković.

Cene se kreću od 1.250 evra po metru kvadratnom do 2.500 evra, sve u zavisnosti od lokacije, blizine centra, infrastrukture kao i nivoa opremljenosti samih apartmana, ali i sadržaja koji objekat nudi.

U objektima koji u svom sastavu nude sadržaje poput bazena, spa centra, teretane, garažnih mesta, dečjih igraonica, cena kvadrata može da dostigne i cenu od preko 2.500 evra po metru kvadratnom.

Nove zgrade prodaju investitori, ali u relativno novim završenim zgradama i fizička lica prodaju apartmane. I oni manji stanovi od 30 do 50 kvadrata nalaze se bez problema, a oni su i najtraženiji.

U užem centru Zlatibora, na 5 minuta hoda od šetališne zone, u zgradi staroj tri godine, renoviran apartman, potpuno namešten i sa belom tehnikom i kaminom prodaje se za 2.000 po kvadratu. 

Cena stanova u izgradnji oko 1.600 evra

Nešto malo dalje, stan u izgradnji je 1.600 evra. A u zgradi pored i nekoliko od 1.800 do 2.000 evra + PDV, sa rokom zgradnje do aprila.

Prosek za zaradu u novoj zgradi od zakupa je oko 400-500 evra. Van sezone bude svega 250 evra, u sezoni i do 700. Ukoliko se uzme u obzir cena kvadrata koja je ovde prošle godine bila i do 2.500 evra, i na ulaganje, to baš i nije sjajna zarada.

Građani kupovinu nekretnina na planinama smatraju pametnim ulaganjem jer takvom kupovinom mogu da ostvare zaradu kroz izdavanje smeštaja tokom cele godine. Ova planina iz godine u godinu beleži veliko interesovanje od strane potražnje i sigurno je da ce se taj trend nastaviti i u narednom periodu, dodaje ona.

Ponuda na oglasima

Jedna od najjeftinijih ponuda iznosila je 44.550 evra za stan od 33 metra kvadratna, dok je jedna od najskupljih iznosila čak i 300.000 evra za stan od 100 kvadrata. Stan od 33 kvadrata na Zlatiboru oglašen je na prodaju za 49.000 evra. Cena po metru kvadratnom iznosi 1.531 evo. U oglasu je navedeno da je stan u samom centru Zlatibora. A od dodatne opremljenosti ima i podrum, prodaja je direktna i bez posrednika.

Bonus video:

Pogledajte

02:17
ZA SAMCE SAMO JEDNOSOBNI STANOVI! Stručnjak za nekretnine analizira nova pravila u Nemačkoj i da li i SRBIJU ČEKA SLIČAN ZAKON!
Izvor: kurir televizija
Izvor: kurir televizija

(Mondo/Informer)

Pročitajte i ovo:

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mikela

Uništili su Zlatibor od onakve lepe planine, ruže vetrova i sad oni su napravili kao jedan jako los običan grad gde šetaju primitivci, umisljajuci da su svetske zvezde.. Nista normalno više i nema, godinama smo išli i sa oduševljenjem a sada gledamo i druga mesta planine po Srbiji jer Zlatibor više nije Zlatibor, greota uništili ste ovako lepo mesto! A više ni nećemo ni ići! Na kraju i taj ko kupi te apartmane ništa bolje neće ni proći jer su toliko prljavi pogotovo za izdavanje, higijena na jako lošem nivou!

Gilda

Hiljade neprodatih apartmana...

w

Sve je duplo ili tri puta skuplje, što ne bi i Zlatibor?..

special image