• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVIH 850 RADNIH MESTA U TRI GRADA! NEMAČKA I HOLANDSKA FIRMA DOLAZE U SRBIJU: Vrednost ulaganja veća od 160 miliona €

Autor Ivana Vlajković

Nemačka firma dolazi u Čačak.

 Nemačka firma dolazi u Čačak Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Vlada Republike Srbije dala je saglasnost na predlog Ministarstva privrede da se zaključe novi ugovori sa dva značajna i renomirana privredna društva, nemačkim "PWO SEE" i holandskim "Ariston Climate Solutions".

"Radi se o direktnim investicijama čija ukupna vrednost ulaganja iznosi preko 19 milijardi dinara što je preko 160 miliona evra. Ono što posebno raduje, jesu 850 novih radnih mesta u gradovima Kragujevac, Čačak i Niš, što jeste rezultat ne samo potreba ulagača u konkretnim projektima i zahtevima koji proizilaze iz njihovih biznis planova, već i navedenih lokalnih samouprava", rekao je ministar privrede Slobodan Cvetković.

Projekat uspostavljanja pogona za razvoj i proizvodnju delova, alata sklopova i komponenata za automobilsku industriju u Kragujevcu i Čačku realizovaće privredno društvo "PWO SEE d.o.o", dok će uspostavljanje pogona za proizvodnju električnih aparata za domaćinstvo u Nišu izvršiti privredno društvo "Ariston Climate Solutions d.o.o. Svilajnac".

Privredno društvo "PWO SEE d.o.o." je u vlasništvu nemačke kompanije "PWO AG" i bavi se proizvodnjom delova i opreme za motorna vozila. Grupacija posluje u sektoru metalske industrije i poseduje pogone za proizvodnju delova za automobilsku industriju u Nemačkoj i Češkoj. Glavna tržišta plasiranja proizvoda su uglavnom zemlje Evropske unije, Kine i Meksika.

"PWO SEE d.o.o." će realizacijom investicionog projekta koji se odnosi na uspostavljanje pogona za razvoj i proizvodnju delova, alata sklopova i komponenata za automobilsku industriju investirati 88 miliona evra i zaposliti oko 550 novih radnika u Kragujevcu i Čačku.

"Ariston Climate Solutions d.o.o." realizuje investiciju koja se odnosi na uspostavljanje pogona za proizvodnju električnih aparata za domaćinstvo u Nišu, čijim sprovođenjem će biti zaposleno najmanje 300 novih radnika do kraja 2027. godine i investirano 75 miliona evra do kraja 2026. godine, piše ozonpress.net. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

02:45
ISPLATI LI SE PREVREMENO VRAĆANJE KREDITA? Gavrilović iz Efektive: Razne su kombinatorike, nekad je bolje INVESTIRATI TAJ NOVAC
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milos

Radnici koji ostavljaju kicmu na liniji ce imati izmedju 40 i 50 hiljada mesecnu platu. Ali ce zato dobiti inzenjere, koji ce imati 150.000 i koji ce gledati da uvedu norme koje radnici ne mogu ispuniti kako bi dobili bonus. U tom slucaju se plata smanjuje radniku. Ne ulaziti u takve fabrike bez 100.000 na liniju a oni neka daju inzenjerima i 200.000, njihova stvar. Naravno subota i nedelja da se ne radi. Zapadne firme, zapadna i pravila. A ne izrabljivanje radne snage za 350 eur.

'

Dirincenje za 50.000

Dejan Norway

Ajmo investitori, jeftina radna snaga u državi Srbiji, samo 10-15,000 evra po glavi radnika, ajmo, još malo pa nestalo...

special image