• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POČINJE ISPLATA UVEĆANIH PENZIJA - PIO FOND OBJAVIO DATUME: Detaljna računica - Evo koliko ćete imati više na računima

Autor Ivana Lazić

Isplata uvećanih oktobarskih penzija za 5, 5 odsto, kreće od 2. novembra.

 Isplata uvećanih penzija za oktobar Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Isplata oktobarskih penzija, koje su uvećane za 5,5% u odnosu na prethodni mesec, počinje 2. novembra za penzionere samostalnih delatnosti koji penzije primaju preko tekućih računa, na kućne adrese i na šalterima pošta.

Za korisnike vojnih i poljoprivrednih penzija isplata počinje 4. novembra preko tekućih računa i 6. novembra na kućne adrese i na šalterima pošta.

Penzioneri iz kategorije zaposlenih svoje prinadležnosti će primiti 10. novembra preko tekućih računa i 13. novembra na kućne adrese i na šalterima isporučnih pošta.

Računica PIO fonda je pokazala da će posle povećanja od 5, 5 odsto najniži iznos penzije za oktobar iz kategorije zaposlenih i samostalnih delatnosti iznositi oko 21.766,26 dinara, a iz kategorije poljoprivrednika 17.112,14 dinara, dok će najviši iznos penzije za oktobar, za 45 godina staža, biti 200.475,27 dinara. Najniži iznos penzije za oktobar 2023. godine iz kategorije zaposlenih i samostalnih delatnosti će iznositi 21.766,26 dinara, a iz kategorije poljoprivrednika 17.112,14 dinara. Tako će, po računici PIO fonda, korisniku koji trenutno prima 60.000 dinara, nakon usklađivanja od 5,5 odsto penzija iznositi 63.300 dinara.

Кorisniku koji trenutno prima 100.000 dinara nakon usklađivanja od 5,5 odsto penzija će iznositi 105.500 dinara. Najviši iznos penzije za oktobar 2023. godine, za 45 godina staža, iznosiće 200.475,27 dinara.

Takođe, za sve penzionere od 1. januara 2024. godine biće dodatno uvećane penzije za 14,8 odsto, čime je ukupno kumulativno povećanje penzija u Srbiji iznosi više od 56 odsto.

Bonus video:

Pogledajte

02:58
ŠVAJCARSKI MODEL RASTA PENZIJA NIJE NI DOBRO, NI VELIKO! Stručnjaci otkrili: Evo kakav će STANDARD STANOVNIŠTVA BITI U OVOJ GODINI
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Mondo)

Pročitajte i ovo:

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sekta

Ulaže u budućnost

Buduci penzioner

A niko da objasni na koji nacin je uvecana penzija. Jel uvecan opsti bod ili sta?

VladaLeskovac

Samo tako, samo trpajte penzionerima. Starijima svet ostaje, oni odrzavaju ekonomiju i privredu Srbije. Al najbolje bi bilo da se za penzionere otvore besplatne prodavnice i da smeju samo u njih da trguju. A u ostalim, gde mi nebitni koji crncimo i odrzavamo Srbiju kupujemo, povecati cene za 300%. Da se ima za penzionere naravno. Sedis kuci, nista ne radis, i povecanja samo stizu, ma milina. I to sve na stetu ostalih gradjana Srbije, dece Srbje. Nemoj slucajno da ste povecali plate roditeljima sa decom do recimo 4,5 godine ili recimo roditeljima sa 2+ deteta. Nikako, samo na penzionere, oni su buducnost Srbije

special image