• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robne rezerve "ne dobacuju" do Pirota

Ministarka za NIP Verica Kalanović je danas rekla da je nedopustivo što ulje ni posle deset dana nije stiglo na jug Srbije.

Interventna prodaja jestivog ulja iz državnih rezervi, radi obaranja najavljivane cene pojedinih proizvođača od 145 dinara za litar, u prodavnicama u Beogradu i severu zemlje počela je 10. setpembra. Iako je od tada prošlo desetak dana ulje još nije stiglo u pojedine delove južne i istočne Srbije, kao što su Svrljig i Pirot.

"Nije dopustivo da i posle nekoliko dana, čak i nekoliko desetina dana kada se ulje (iz Robnih rezervi) pojavilo u Beogradu i u drugim delovima Srbije, stanovnici ovog dela Srbije (južnog i istočnog) još moraju da plaćaju cene koje su neprimereno velike u odnosu na one koje su u Beogradu", izjavila je Kalanovićeva.

On je rekla novinarima u Pirotu, gde je obišla industrijsku zonu, da je "iziritirana" time što, prema njenim informacijama, ulje iz Robnih rezervi nije stiglo u Pirot i Svrljig zbog nedostatka transportnih sredstava.

"Zalažem se za to da sve opštine imaju jednaku šansu, odnosno ravnopravan status svih delova Srbije jer i ovde žive ljudi kojima je ulje potrebno,a ne mogu da ga plate po ceni od 140 dinara za litar", rekla je ministarka.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image