• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OBJAVLJENE NOVE CENE GORIVA! BENZIN ĆEMO PLAĆATI ISTO: Evo koliko košta dizel

Autor Ivana Vlajković

Objavljene su nove cene goriva koje važe nedelju dana.

 Cena goriva 27 oktobar 2023 Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Litar evrodizela će ove nedelje na pumpama u Srbiji maksimalno koštati 212 dinara, a benzina evropremijum BMB 182 dinara.

Cena dizela je u odnosu na prošlu nedelju niža za dva dinara dok je benzin ostao na istom nivou. Prema podacima sa berzi, cena sirove nafte je pala na 85,337 dolara za barel, dok je cena nafte Brent porasla na 90,192 dolara. Evropski fjučersi gasa su se na otvaranju berze TTF prodavali po ceni od 51,450 evra za megavat-sat.

Naša zemlja prošle nedelje tražila je rešenje da se to ne prelije na potrošače. Domaći faktor koji će uticati na cenu goriva u Srbiji od ovog meseca jesu akcize.

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama, kojim je predloženo povećanje specifičnih iznosa akcize na derivate nafte, duvanske prerađevine i alkoholna pića, kafu i tečnosti za punjenje elektronskih cigareta za 8 odsto u odnosu na važeće iznose akciza.

To znači da je akciza na benzin povećana za 4,63 dinara za litar i iznosi 62,47 dinara, na dizel iznosi 4,76 dinara i sada je 64,24 dinara, a na tečni naftni gas TNG je povećana za 3,61 dinar po kilogramu i iznosi 48,78 dinara. Inače, akcize na benzin sada iznose 57,84 dinara, na dizel 59,48, a na TNG 45,16 po kilogramu.

Ono što jeste dobra vest, bar kada je reč o jednoj vrsti naftnog derivata jeste to što se neće menjati do daljnjeg. Podsetimo, na satanku Ministarstva energetike i naftaša zaključeno da je snabdevanje tržišta gorivom stabilno, uz očekivanje da se cena dizela neće menjati u narednom periodu.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

03:02
SRBIJA IMA NEKOLIKO ALTERNATIVA KADA JE GORIVO U PITANJU! Atanacković za Kurir TV: Politika NEĆE UTICATI na SVETSKU PIJACU!
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO/Blic)

Možda će vas zanimati

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Serbia forever

U svim vestima se pojeftinjene dizela objavljuje, kao da je pojeftinio 20 dinara, a ne 2 dinara!?

Dragan

Juce dosao iz Rumunije. 165 dinara na jednoj pumpi ali sam sipao 70 litara. redovna cena je od 170-175 dinara. Cena kod njih se razlikuju po 10 i vise dinara po litri.

Nikola

I pored ovolike enormne zarade koje ima drzava od nafte, gasa, benzina, kasa drzave je i dalje preterano suplja. Lepo ja kazem da nas ni 20000 dinara za litra nece da spasi od bankrota.

special image