• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CENA OVOG VOĆA EKSPLODIRALA! Prodavci otkrili razlog, kupci šokirani - "Pre ću džak krompira, ostane mi i kusur"

Autor Aleksandar Blagić

Kilogram malina košta neverovatnih 1.000 dinara.

 Cena malina na pijacama Izvor: RINA.RS

Jesen uveliko traje, zima je blizu, a cena maline na pijacama košta neverovatnih 1.000 dinara.  Maline, koje su jedno od najtraženijeg voća tokom leta, sada su i krajem oktobra postale vrlo izazovne za kupce.

Interesantno je da nijedan od prodavaca, a bilo ih je nekoliko na pijaci u Beogradu, nije istakao cenu kao za drugo voće i povrće. Ljudi su se zaustavljali kod svake tezge na kojoj su bile gajbice sa ovim voćem, kako bi se uverili u njihovu cenu.

Mnogi su, međutim, u nadi da će se zasladiti malinama, dobili su samo gorak ukus u ustima nakon saznanja da su dostigle papreni iznos od 1.000 dinara. Neki misle da je cena opravdana, dok drugi smatraju da je preterano visoka.

"Obradovao sam se kad sam video maline, ali sad kad sam čuo pošto su - neka! Radije ću da kupim džak krompira i da mi ostane kusur - kaže Marko, kupac koji se među prvima suočio sa cenom malina", kaže kupac Marko.

Milena iz Beograda kaže da "svaka roba ima svog kupca". Prodavci kažu da je cena ovakva zbog nevremena od letos i da oni nešto moraju da zarade.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

03:19
IMA LI SPASA ZA MALINE I DRUGE USEVE? Dr Jeremić o važnosti pravilnih AGROTEHNIČKIH MERA: Ovo nam je POSEBAN IZAZOV
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

(MONDO/Kurir)

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

...

A malinari širom Srbije krče malinjake,kod njih je cena 180 dinara.

Sve je to logično

Zapravo svo bobičasto voće, osim jagoda, i divljih kupina, spada u luksuzna voća. Teško ga je gajiti, osetljivo je na parazite, potrebno je fizičkim radom ga ubrati, lako se kvari ako se odmah ne zamrzne. Sve to ga čini jako skupim, posebno van sezone. Generalno gledano, maline i nisu za nas. To je više izvozna roba, namenjena ishrani stanovnika bogatih zemalja Evropske unije, Švajcarske, Norveške, SAD, Kanade itd. Maline se gaje da ih izvezemo i da zaradimo devize, da popravimo spoljnotrgovinski bilans zemlje. A mi možemo ponekad da uzmemo 200-300 grama maline kada želimo da se zasladimo ili da je stavimo u neki kolač.

special image