• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEKI GREJANJE PALE I GASE, NEKI PUŠTAJU DA BUDE UPALJENO - ŠTA JE ISPLATIVIJE? Zbog ove greške će vam stići veći račun

Autor Jana Desovski

Da li je isplativije paliti i gasiti grejanje u stanu ili kući, ili ostaviti da sve vreme bude upaljeno?

 Da li treba ostaviti grejanje ceo dan zbog cene ili ga gasiti i paliti Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Shutterstock

Temperature su počele postepeno da padaju, pa ljudi počinju da razmišljaju o paljenju grejanja. Međutim, postavlja se pitanje - šta je isplativije: ostaviti ga da radi pomalo tokom celog dana ili ga konstantno gasiti i paliti po potrebi?

Dobro izolovane zgrade zadržavaju toplotu i smanjuju potrebu za konstantnim radom grejnog sistema. Stoga, pre nego što odlučite kako ćete koristiti grejanje, razmotrite investiciju u poboljšanje izolacije svog doma. 

Ostavljanje grejanja tokom celog dana: Stručnjaci sugerišu da ostavljanje grejanja da lagano radi tokom celog dana možda nije najbolja strategija za uštedu energije. Zašto? Postoji nekoliko razloga. Kada grejanje radi neprestano, kotao mora da održava željenu temperaturu u prostoru, što zahteva kontinuiranu potrošnju energije. To znači da ćete tokom celog dana trošiti energiju.

Isključivanje i uključivanje grejanja: S druge strane, ukoliko ostavite dom hladnijim tokom dana i uključite grejanje kada se vratite kući, biće vam potrebno više energije da podignete temperaturu na željeni nivo. Međutim, ova metoda omogućava vam bolju kontrolu nad potrošnjom energije i omogućava vam da koristite energiju samo onda kada je to stvarno potrebno.

Najisplativija varijanta

Neki stručnjaci preporučuju korišćenje tajmera za grejanje. Postavljanjem tajmera možete da programirate kada će se grejanje uključivati i isključivati. Na primer, grejanje može biti isključeno tokom radnog vremena ili dok spavate, a može se automatski uključiti pre nego što se vratite kući, osiguravajući da je prostorija topla kada vam je to zaista potrebno.

Važno je napomenuti da je najvažnija stvar za efikasno grejanje identifikacija i popravka mesta gde se gubici toplote javljaju. Ako je vaš dom dobro izolovan, potrošićete manje energije bez obzira na način na koji koristite grejanje. Kako biste najefikasnije iskoristili grejanje tokom jeseni, savetuje se korišćenje termostata koji će omogućiti precizno podešavanje temperature i održavanje udobne atmosfere u domu.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

05:18
OVOLIKO ĆE POSKUPETI GREJANJE ZA STAN OD 60 KVADRATA! Čučković: Elektrane su tražile skosk od 6 odsto, davaćemo BESPLATNE KILOVATE
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

 (MONDO/K1 info)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image