Državljani Srbije mogu da kupuju nekretnine na Kipru na osnovu uspostavljene ugovorne uzajamnosti za kupovinu nekretnina. U poslednje vreme veliko je interesovanje za oba dela Kipra, a stanovi se kreću, sudeći prema oglasima, od 30.000 pa naviše.

Jedan mladi bračni par ispričao je prethodnih dana kako je najbolje angažovati lokalnu agenciju, koja se pored prodaje nekretnina bavi i gradnjom. Postoje mnogi agenti prodaje koji pokrivaju i balkansko tržište, a posluju širom sveta.

Posebno se očekuje ekspanzija u severnom delu, pa mnogi kupovinu nekretnine tamo vide kao dobru investiciju za ubuduće. Primera radi, u Larnaki se prodaje dvosoban penthaus 60.000 evra kako piše u oglasu. Nalazi se u samom centru grada, i ima ukupno 72 kvadrata.

Izgrađen je 1991. godine. Kupac ima i troškove takse odnosno poreza za prenos imovine koje kupci nepokretnosti plaćaju za zemljišne knjige. Drugi stan košta takođe 60.000 evra, ali on doduše ima jednu sobu. Međutim, za njega kažu da je pravi stan iz snova koji se nalazi u mirnom kraju Liopetri.

Smešten je u popularnom kompleksu sa restoranom i bazenom, a kako piše u oglasu, nekretnina je savršena za one koji traže kuću za odmor, nekretninu za iznajmljivanje ili stalni boravak. Stan je opremljen solarnim panelima, piše Blic.

Državljani Srbije mogu da kupuju nekretnine u onim zemljama sa kojima naša republika ima uspostavljenu ugovornu uzajamnost za kupovinu nekretnina.

BONUS VIDEO: 

"ZAKUPLJUJU STANOVE, A ONDA IH PONOVO IZDAJU!" Stručnjak za nekretnine otkrila kako da se zaštitite od prevaranata: Ovo je KLJUČNO Kurir televizija

(MONDO)