AIK Banka, najveća domaća bankarska grupacija koja izuzetno uspešno posluje i na tržištu Evropske unije, dobila je saglasnost Narodne banke Srbije i drugih nadležnih regulatornih tela i zvanično je postala vlasnik Eurobank Direktne banke u Srbiji, piše u saopštenju AIK Banke.

AIK Banka i Eurobank Direktna a.d. Srbija će u narednom periodu nastaviti da posluju kao dve zasebne banke, bez ikakvih promena koje bi uticale na klijente i usluge koje im ove dve banke danas pružaju.

Akvizicija Eurobank Direktne a.d. Srbija predstavlja izuzetno važan korak u našoj strategiji daljeg širenja i jačanja AIK Banke kako na domaćem tržištu, tako i u čitavom regionu. Zahvaljujući preuzimanju Eurobank Direktne a.d. Srbija, naša banka će postati još važniji oslonac zajednici, sa značajno većim resursima i mogućnostima za dalji razvoj, modernizaciju, inovacije i još bolje usluge za sve naše klijente“, istakao je Aleksandar Kostić, predsednik Upravnog odbora AIK Banke, piše u saopštenju.

Prema njegovim rečima, strateški cilj i vizija AIK Banke i njene bankarske Grupe je da za svoje klijente budu banka prvog izbora, gradeći temelje za dugoročne uspehe, dok su preuzimanje Eurobank Direktne a.d. Srbija i predstojeća integracija samo još jedan korak u tom pravcu.

"Naša duboka posvećenost klijentima ostaje nepromenjena – njihovo korisničko iskustvo nam je i dalje na prvom mestu, a naš cilj je da u narednom periodu osete realne benefite, kao rezultat razmene iskustava, znanja i ideja svih zaposlenih. Obe banke imaju izuzetnu spremnost i entuzijazam za postizanje sinergije, što čini osnovu za uspešnu integraciju. Radujemo se novim zajedničkim uspesima i građenju još snažnije banke koja će nastaviti da pruža podršku zaposlenima, klijentima i zajednici”, izjavila je Jelena Galić, predsednica Izvršnog odbora AIK Banke.

AIK Banka će zahvaljujući ovoj transakciji, nakon spajanja, postati jedna od vodećih banaka na domaćem tržištu, sa udelom od 13 odsto u ukupnoj aktivi banaka, depozitnom bazom većom od 4 milijarde evra i izuzetno jakom kapitalnom osnovom.Ž

Bonus video:

"KAZNE ZA LAŽNO UPISIVANJE VLASNIKA FIRME MOGU BITI OGROMNE" Radovanović: Evo kakav je postupak, ako banka otkrije MALVERZACIJE Kurir TV

(Mondo/Blic)