• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROPALA JOŠ JEDNA VELIKA KOMPANIJA! PODNET ZAHTEV ZA BANKROT: Borili se da se oporave od pandemije, ali je dug PAPREN

Autor Ivana Vlajković

Američka kompanija za nekretnine podnela je zahtev za bankrot.

 weework Izvor: Shutterstock.com/Felix Mizioznikov

Kompanija za nekretnine "WeWork", koja je novoosnovanim kompanijama i frilenserima izdavala stanove, nakon godina borbe podnela je zahtev za bankrot u Americi. 

U saopštenju koji je kompanija izdala, navodi se da duguju skoro 19 milijardi dolara. Kompanija se inače borila da se oporavi od posledica koje je izazvala pandemija. Kako se procenjuje, kompanija trenutno vredi oko 15 milijardi dolara. Sedište kompanije se nalazi u Njujorku. 

"WeWork Inc. podneo je zahtev za zaštitu prema 11. poglavlju Stečajnog zakona SAD-a i nameravaju da pokrenu postupak priznavanja u Kanadi", navodi se u saopštenju kompanije. Dodaje se da su prostori kompanije ostali otvoreni i operativni širom sveta. 

Prijava stečaja ne utiče na lokacije i franšize izvan SAD-a i Kanade. "Kao deo današnjeg podnošenja zahteva "WeWork" traži mogućnost da odbije zakupe određenih lokacija, koje su uglavnom neoperativne, a svi su unapred obavešteni o tome", navodi se u saopštenju, piše BBC.

U avgustu je kompanija saopštila da postoji značajna sumnja u njenu sposobnost da ostane u poslu, pošto je otkrila plan za preokret kako bi ojačala svoje finansije. "WeWork" je ostvario gubitak od 694 miliona dolara u prvoj polovini ove godine, što je poboljšanje u odnosu na gubitak od 1,1 milijardu dolara koji je prijavio za prvih šest meseci 2022.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:30
ZBOG BANKROTA AMERIČKE BANKE SLEDI DRASTIČNA PROMENA NA TRŽIŠTU NEKRETNINA: Stručnjaci otkrili scenario koji može da zadesi Srbiju
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image