• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VRTOGLAV RAST, PA JOŠ BRŽI PAD! Od firme sa 50, stigli do 900 radnika, pa OBRT: JOŠ JEDNA SRPSKA FIRMA ODLAZI U STEČAJ

Autor Ivana Vlajković

Sud u Čačku pokrenuo je postupak stečaja nad društvom sa ograničenom odgovornošću "Carbon Mining Balkan".

 Firma Carbon Mining Balkan iz Čačka odlazi u stečaj Izvor: RINA.RS

Privredni sud u Čačku pokrenuo je postupak stečaja nad društvom sa ograničenom odgovornošću "Carbon Mining Balkan", specijalizovanim za izvođenje radova u podzemnim rudnicima. Postupak stečaja pokrenulo je samo preduzeće zbog prezaduženosti i preteće nesposobnosti plaćanja.

"Predlog za pokretanje stečaja podnet je posle vanredne skupštine društva, održane 22. maja ove godine. Tada je utvrđeno da preduzeće neće moći da ispuni postojeće novčane obaveze jer je imovina dužnika manja od obaveza", potvđeno je za agenciju RINA.

Sud je 25. septembra pokrenuo prethodni stečajni postupak, a na ročištu kad se raspravljalo o razlozima za pokretanje stečaja, utvrđeno je da je društvo u neprekidnoj blokadi 29 dana za iznos od 2,7 miliona dinara. Poverilačko ročište zakazano je za 23. novembar ove, a poverilačko za prijavljivanje potraživanja za 10. april idu će godine.

"Karbon" je srpska kompanija osnovana sredinom 2019. Osnivač i većinski vlasnik je "Gripa Karbon" iz Poljske nastala 2015. i za samo par godina od firme koja je imala 50 radnika stigla do 900 zaposlenih.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:11
EKONOMISTA SAVETUJE U ŠTA DANAS PRETVARATI NOVAC: Ne treba igrati samo na JEDNU kartu! Danas je važno ne izgubiti MNOGO
Izvor: Kurir televiija
Izvor: Kurir televiija

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mrčela

Ma, to su fantomske firme. Funkcionišu tako što nemaju ništa svoje, nego nađu posao (namest im se, svi su povezani), angažuju naše domaće firme koje imaju mehanizaciju, nekad i državne i uzimaju proviziju i tako iznose pare iz zemlje. 90% stranih firmi je taj stil, a od 90% stranih firmi vlasnici su domaći samo su firme registrovane u inostranstvu.

Zašto nisam Poljak

Klasični sitni prevaranti. Nije mi jasna naša država da su im dozvolili da operu pare. Izvlačili novac iz zemlje na kontu rentirane mehanizacije, a mesečna rata napumpana nerealno. I tako izbegli porez na dobit. A ostali dužni Srpskim firmama za razne usluge kao i za repromaterijal. Radili 4 godine, imali cene rada mnogo veće, skoro duplo, od svih ostalih rudarskih izvodjačkih firmi u Srbiji

Kratos

Ovde ni firmu ne mozes otvoriti odma ti drzava zatvara ako ne dajes vise nego sto mozes da zaradis. Kako je drzava nezasita,na kraju ce svi otvarati firme u Dubaiju xD

special image