• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"OVO JE NEČUVENO"! BEOGRAĐANI ŠOKIRANI CENOM OVOG VOĆA NA PIJACI: Kilogram košta 2.500 dinara - "Kao da su od zlata"

Autor Ivana Vlajković

Kilogram borovnica na pijaci košta 2.500 dinara.

 GetOriginalImageById.jpg Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Kilogram borovnica na beogradskim pijacama košta 2.500 dinara. Ova cena šokirala je mnoge koji smatraju da je previsoka iako nije sezona ovog voća.

Prodavci na pijaci tvrde da je kvalitet ovog bobičastog voća izuzetno visok, što im donekle opravdava više iznose koje traže. Međutim, saglasni su da u tome ne bi trebalo da se preteruje, jer kako uopšte naći kupca u novembru ako je cena paprena.

"Ukusne kao usred sezone i zato smatram da cena mora da prati kvalitet, pogotovo kad je takav slučaj u jesen. Svakako da obraćamo pažnju i na reakcije kupaca, pa u skladu s tim i korigujemo cene", pojašnjava Sanja, prodavačica voća.

S druge strane, tu su i kupci, koji se iz dana u dan šokiraju nekom novom visokom cenom proizvoda. "Ovo je nečuveno! Više ne mogu ni da se počastim nekim voćem kad ga se poželim, a da ne moram da dam polovinu penzije, stvarno nemaju meru", kazao je jedan od kupaca.

Izvor: Kurir

Beograđanka Katarina S. takođe smatra da je cena previsoka. "Ovo je stvarno sramota! Ko danas sebi može da priušti kilo voća za 2.500 dinara. Baš su preterali, pa gde ih nabavljaju, kao da su od zlata! Koliko sam primetila ni ostali sugrađani nisu oduševljeni cenom, svako je prokomentarisao da je preskupo. Prodavci kao da se igraju sa našim živcima", kazala je.

Borovnice mogu da se kupe i u manjoj gramaži, a u zavisnosti od toga koliko vam je potrebno, cena za njih je i malo veća, nego kad biste kupili odjednom čitav kilogram. Na ostalim beogradskim pijacama iznosi po kilogramu variraju od 2.000 do 2.500 dinara, što dokazuje da prodavci slede jedni druge, a uz to se neki malo više opare.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:15
DA LI SRBIJA STRAHUJE OD NESTAŠICE SVINJSKOG MESA? Stručnjak obrazložio: Tržište određuje rast cene, NE SME NAPRAVITI OVU GREŠKU!
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO/Kurir.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image