• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAPRENO! SKOČILE CENE ZIMOVANJA, ZA 7 DANA TREBA PLATITI HILJADE EVRA: Evo koliko košta ski-pas - Iznos vrtoglav

Autor Ivana Vlajković

Cene zimovanja se kreću od 390 pa sve do 2.570 evra.

 Cene zimovanja 2023 2024 Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Zimovanje će ove godine koštati više nego letovanje. Cene se kreću od 390 pa sve do 2.570 evra. U odnosu na prošlu godinu putnici će morati da izdvoje 20 odsto više novca. 

Pojedine turističke agencije su već krajem oktobra izdvojile ponude za predstojeću zimsku sezonu, te je u izboru najviše ponuda za zimovanje na srpskim planinama i Jahorini, u Bugarskoj, Sloveniji, Austriji, dok je zasad nešto manje ponuda za Italiju, Švajcarsku i Francusku.

Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne alijanse turističkih organizacija Juta, kaže da su i dalje najpopularniji zimski centri u Srbiji. "Za ljubitelje skijanja na prvom mestu je Kopaonik, a zatim Zlatibor, Zlatar, Stara planina. I Jahorina se prethodnih godina pokazala kao veoma zanimljiva, pa će verovatno biti popularna i ove zime. Kopaonik i Zlatibor svakako prednjače s cenama i beleže poskupljenja od oko 15 odsto u odnosu na prethodnu sezonu, dok su inače aranžmani poskupeli 10-20 odsto, zavisno od destinacije i prevoza",  naglašava Seničić.

Smeštaj u apartmanima na Kopaoniku je moguće naći već od 45 evra za noć. Ski-pas ove godine košta 630 dinara za odrasle i 440 za decu, dok ski-pas za sedam dana za odrasle košta 23.250 dinara, a za decu 15.000. Hotelski smeštaj na Kopaoniku iznosi od 60 do 190 evra u zimskom periodu s doručkom i večerom. U pojedinim hotelima parking košta čak 1.000 dinara po danu.

Smeštaj na Tari i Zlatiboru u zimskim mesecima košta već od 45 evra. Ljubitelji Jahorine na toj planini mogu da nađu apartmanski smeštaj za 30-50 evra s doručkom, dok noćenje u hotelu košta od 76 do 135 evra. Aranžman za Sloveniju u drugoj polovini decembra košta od 390 evra po osobi za sedam dana sopstvenim prevozom i s polupansionom.

Pojedini hoteli za aranžmane koji obuhvataju i novogodišnje i božićne praznike nude i mogućnost uplate novogodišnje večere, koja u jednom hotelu iznosi 180 evra za odrasle i 95 evra za decu. Božićna večera košta 120 evra, dok je za decu 60. Nešto skuplje je zimovanje u Austriji, te sedam dana košta od 689 evra po osobi uz odlazak sopstvenim prevozom.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:00
Putovanje avionom
Izvor: Tiktok/sophiacelentano48
Izvor: Tiktok/sophiacelentano48

(MONDO/Kurir.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jovan

450 evra, sest dana za dve osobe u Banjskom u Bugarskoj. Hotel sa bazenom i ukljucenim doruckom.

Realni clan retardiranog drustva 💯

@Jovan to mora da je vrhunski za te pare :)))

Jovan

@Realni clan retardiranog drustva 💯 ja sam bio a ti proveri

special image