• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VELIKA KOMPANIJA ZAPOŠLJAVA RADNIKE, PLATE OKO 130.000: Velika pomama, na jedno mesto 6 kandidata! Ova struka se traži

Autor Ivana Lazić

Kompanija "Srbija Ziđin Koper" u Majdanpeku otvorila je 50 radnih mesta u mašinskoj, elektro i rudarskoj struci.

 Kompanija Ziđin otvara 50 radnih mesta Izvor: YouTube/ZA MEDIA

Na "Danu otvorenih vrata" koje je organizovala kompanija "Srbija Ziđin Koper" zainteresovani za posao u Rudniku bakra Majdanpek, mogli su da prilože radne biografije za neko od 50 radnih mesta u mašinskoj, elektro i rudarskoj struci. U prvom satu predato je 170 prijava, a do kraja dana više od 300.

Samo u toku prvog sata prijavilo se 170 lica za neko od traženih zanimanja, a majdanpečkom rudniku trenutno su potrebni mašinski, elektro i rudarski tehničari, inženjeri mašinstva i eletrotehnike, geodeti, geometri, proizvodni radnici, električari i mašinbravari - rekla je za RTV Bor Nataša Mitić iz Službe za ljudske resurse u majdanpečkom ogranku "Srbija Ziđin Koper".

Od dolaska "Ziđina" u Majdanpek, u čijem ogranku je trenutno zaposleno 1.440 radnika, posao je dobilo 676, uglavnom mladih radnika, samo u ovoj godini njih 107.

Na evidenciji nezaposlenih u Majdanpeku trenutno se nalazi 1.160 ljudi, uglavnom prvog, trećeg i četvrtog stepena stručnosti, a većinu, 738 čine žene.

Iz kompanije "Srbija Ziđin Koper" su saopštili da je za 50 radnih mesta u RBM konkurisalo više od 300 ljudi. U ovoj kompaniji, inače, radi više od 6.200 ljudi. Od decembra 2018. do danas posao u kompaniji dobilo je 2.800 novih, uglavnom mladih radnika, pa je starosna struktura zaposlenih sa 45 snižena na 41 godinu.

U saopštenju je navedeno da prosečna neto zarada premašuje 125.000 dinara i veća je za 49 odsto od proseka u Srbiji.

Kompanija je prošle godine pokrenula program povezivanja sa studentima završnih godina fakulteta i viših škola u Srbiji pod nazivom "Kampus Rekruitment", koji podrazumeva rezervaciju radnog mesta nakon diplomiranja. Program će do kraja novembra biti predstavljen studentima u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Trsteniku.

Bonus video:

Pogledajte

06:01
TRAŽITE POSAO? OVA ZANIMANJA SU DOBRO PLAĆENA, A HITNO SU IM POTREBNI RADNICI! Turinski: Srbija ima najviše otvorenih radnih mesta
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Mondo/Informer)

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image