• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBS u bunar bacila još miliona, evro 106,4

Tek uz intervenciju centralne banke od gotovo 92 miliona evra, dinar je uspeo da prekine petodnevni pad ali se nije spustio ispod kote 106 dinara za evro

Intervencijom Narodne banke Srbije od 91,7 miliona evra na deviznom tržištu, srpska valuta je ojačala za 16 para, ili 0,15 odsto, tako da je zvanični srednji kurs 106,3713 dinara za evro.

Centralna banka je sa jučerašnjom prodajom deviza na međubankarskom deviznom tržištu od početka godine prodala ukupno 2,031 milijardi evra, "kako bi ublažila prevelike dnevne oscilacije kursa i omogućila nesmetano funkcionisanje tržišta deviza".

Većina ozbiljnih sprskih ekonomista smatra da je to "bacanje para u bunar" i da se valuta slabe srpske privrede ne može odbraniti a da se pritom ozbiljno ne naruše devzne rezerve zemlje. Zbog toga je procena da će do kraja godine evro u Srbiji vredeti oko 110 dinara.

U ovoj godini NBS je veću svotu na deviznom tržištu prodala jedino 26. maja - okruglo 100 miliona evra - kada je kurs ojačao za 30 para i iznosio 102,81 dinara za evro.

Dinar je ove godine bio najjači 4. januara, kada je zvanični srednji kurs evra bio 95,9679 dinara, a najslabiji 3. avgusta, kada je evro vredeo 106,6367 dinara.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image