• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Revizoru već sumnjiva državna preduzeća

Državni revizor kaže da "postoji osnovanost za sumnju" da JP koja trenutno kontroliše DRI, nisu poštovala zakon o javnim nabavkama.

Revizija finansijskih izveštaja za 2009. počela je u preduzećima Elektromreža Srbije, Sklonište Srbije i Transnafta iz Pančeva i biće obavljena do kraja godine, a rezultati objavljeni u januaru.

"Prema informacijama do kojih smo došli smatramo da u tim javnim preduzećima postoji osnovanost (za sumnju) da nije poštovan zakon o javnim nabavkama", izjavio je državni revizor Radoslav Sretenović za RTS.

Državni revizor je naglasio da o tome ne može da govori dok revizija ne bude završena.

Sretenovih je objasnio da se Savet Državne reviziorske institucije (DRI) odlučio za kontrolu ovih javnih preduzeća rukovodeći se njihovom veličinom, ali i vlastitim kapacitetima, odnosno brojem revizora i dinamikom izvršenja poslova.

Uspostavljanjem punih kapaciteta DRI u sektoru za javna preduzeća, kazao he Sretenović, počeće i revizija velikih javnih preduzeća, koja su zasad preveliki zalogaj, kao što su Elektroprivreda Srbije (EPS), Železnice Srbije i Jugoslovenski aerotransport (JAT).

Ukoliko DRI prilikom revizije utvrdi nepravilnosti ili izvršenje krivičnih dela, u obavezi je da bez odlaganja podnese prekršajne, odnosno krivične prijave, podsetio je Sretenović.

Državni revizor je naveo da javna preduzeća mogu iz ostvarene dobiti, po odluci Upravnog odbora, da finansiraju sport i sportske aktivnosti, a da je u protivnom taj deo sredstava nenamenski utrošen.

Sretenović je povodom kašnjenja izveštaja o trošenja budžetskih sredstava u ministarstvima rekao da je Nacrt tog dokumenta u završnoj fazi i biće "subjektima uručen tokom iduće nedelje".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image