• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK NA BEOGRADSKOJ PIJACI! ASTRONOMSKA CENA - 300 GRAMA KOŠTA 700 DINARA: "Sad sam sve čula" - Evo gde je jeftinije

Autor Ivana Vlajković

Na beogradskoj pijaci 300 grama pihtija košta 700 dinara.

 pijaca mondo stefan stojanovic 21.jpg Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Cena pihtija na beogradskim pijacama je dostigla astronomsku cifru od 700 dinara po kutiji u kojoj se nalazi 300 grama ove hrane.

U restoranima je cena ovog srpskog delikatesa znatno niža. U jednoj od poznatih skadarlijskih kafana domaće pihtije od tri vrste mesa koštaju 560 dinara, dok se u drugim ovaj specijalitet od 400 grama plaća 490 dinara. Pihtije postaju sve traženije i cenjenije na srpskom tržištu.

U većini mesara u Beogradu još uvek se nije pojavio ovaj specijalitet, pa se teško i nalaze, ali zato po nepisanom pravilu ko prvi u ponudi ima, on diktira cenu. Tako će ljubitelje ovog delikatesa na Palilulskoj pijaci u Beogradu sačekati cena od čak 700 dinara za 300 grama.

"Pihtije 700 dinara?! Sad sam sve čula. Iako je sad period kad se obično jedu, ne mogu da verujem da su toliko skupe", ističe Beograđanka Vesna koja se nalazila kao kupac na pijaci.

U drugim krajevima Srbije, tanjir pihtija se kreće između 150 i 250 dinara u lokalnim kafanama. Međutim, u Pčinjskom okrugu, kilogram pihtija košta 1.250 dinara. Ali, ističu da niko ne naručuje u toj količini, već se uvek opredele za neku manju gramažu, između 200 i 400 grama, gde cena za 200 grama iznosi 250 dinara.

To koliko ćete platiti mnogo zavisi i od načina spremanja ovog srpskog specijaliteta. Najjeftinije pihtije su sa svinjskim papcima i kožurom, ali ako se tome doda dosta suvog mesa i njihova vrednost je mnogo veća.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

03:01
Kakve su cene na srpskim pijacama pred početak pravljenja zimnice?
Izvor: kurir televizija
Izvor: kurir televizija

(MONDO/Kurir.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rep

Nekad pihtije,ćvarci,pića.. bila sirotinjska hrana danas najskuplja,kažu druga vremena Pitam se gde se organizuje pihtijada

Aleksandar

Nije kriv prodavac sto su 700d vec kupac sto kupuje,pijace i prodavnice su katastrofa,moramo se oslanjati na svoje,a oni nek jefu svoje pitije

Mauzer

Muzda u Beogradu. Trenutno na terenu u Krusevcu i u mesari Glidzic ( pijaca centar ) kupio dva pakoavanja ukupno 2045gr. Sve za 610 dinara.

special image