• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUSI TVRDE - NAJNOVIJI MIG PRVI PUT LETEO IZNAD UKRAJINE! Postoji samo 6 modela, ovaj borbeni avion oduzima dah (VIDEO)

Autor Uroš Matejić

Rusi tvrde da je njihov najnoviji MiG-35 prvi put leteo iznad Ukrajine. Navodno ih ima samo šest.

  MiG-35 prvi put učestvovao u ratu u Ukrajini Izvor: Profimedia

Rusija tvrdi da je njen najnoviji MiG-35 prvi put učestvovao u borbenim operacijama u Ukrajini, prenelo je više medija. Glavni projektant "United Aircraft Corporation" (UAC) Sergej Korotkov rekao je da je MiG-35 izveo vazdušne udare u ovom ratu.

"Ovaj borbeni avion već učestvuje u svim operacijama koje se izvode. Da, moramo da uradimo još probnih letova i onda će Ministarstvo odbrane doneti konačnu odluku", rekao je Korotkov za RIA Novosti na pitanje da li će MiG-35 uskoro krenuti u serijsku proizvodnju.

Prosečan čitalac će se svakako zapitati kako je moguće da borbeni avion koji još nije završio sve probne letove i druga ispitivanja učestvuje u borbenim dejstvima. Postoje dva moguća odgovora. Prvi je da su ruske vazduhoplovne snage navodno ranije testirale prototipove lovaca u stvarnim vojnim operacijama - na primer, Moskva je pre nekoliko godina tvrdila da je Su-57 izveo nekoliko operacija u Siriji, pre nego što je ušao u serijsku proizvodnju. Drugi je da je ovo jednostavno propaganda UAC-a, što bi značilo da MiG-35 uopšte nije leteo u Ukrajini. Pošto (za sada) nema vizuelnih dokaza o njegovom učešću u ovom ratu, ovo je vrlo moguća opcija.

MiG-35
Izvor: Youtube/KNIGHT FLIGHT VIDEO

Prema do sada dostupnim podacima, ovaj borbeni avion je proizveden u samo 6 modela, svi prototipovi. UAC je godinama pokušavao da ga proda i iz Indije je nuđen Argentini, ali do sada niko nije preduzeo konkretan korak ka sklapanju posla. Inače, reč je o mašini koju Rusi označavaju kao borbeni avion generacije 4++ i tvrde da koristi naprednije verzije mlaznih motora Klimov RD-33 (MK), da ima naprednu avioniku, i što je veoma važno - AESA radar.

To bi značilo da je korak iza pete generacije aviona (kao što su američki F-35 ili ruski Su-57), a ispred 4+ generacije aviona (recimo francuski Rafale, evropski Eurofighter, novi verzije američkog F-16 itd.). To je oznaka koju prvenstveno koristi Moskva, dok mnogi na Zapadu ne obraćaju pažnju na to i skeptični su prema stvarnim mogućnostima ovog aviona, koji neki nazivaju samo rafiniranijom verzijom kultnog MiG-a 29.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:19
Akcija-Iregularni migranti
Izvor: MUP Srbija
Izvor: MUP Srbija

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

AV1AV3AV1AV2AV

Gde testirati vojni avion ako ne u vojnim operacijama...

Ovim tempom ...

... Ruski agresor, nece porobiti Ukrajinu za sledećih sto godina ? A nekad su okupirali Krim za jedno prepodne ...

Asterix

@Ovim tempom ... Nece,predaće se Ukrajina sama.

special image