• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potrošači dobili 220 miliona evra kredita

U 2010. građanima odobreno 145.000 potrošačkih zajmova. Odmrzavaju se plate pa će neki programi subvencionisanja biti ukinuti, najavljuje državni sekretar Nebojša Ćirić.

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izjavio je danas da je od početka godine građanima odobreno 145.000 potrošačkih kredita vrednih 220 miliona evra.

On je, na skupu Ekonomist grupe "Pitajte ministre", ocenio da je kreditiranje pod povoljnijim uslovima olakšalo građanima da prebrode ekonomsku krizu.

Ćirić je za sledeću godinu najavio moguće ukidanje nekih programa koji se odnose na subvencionisano kreditiranje, imajući u vidu odmrzavanje plata u javnom sektoru i penzija od 1. janura 2011.

On je rekao da će ostati krediti kojima će se kreditirati preduzeća i da će se nastaviti s podrškom auto i građevinskoj industriji.

Prema njegovim rečima, ohrabruje činjenica da je ove godine povećan plasman investicionih kredita i da je u više od 1.000 preduzeća plasirano 126 miliona evra, što je mnogo više u odnosu na 2009. godinu, kada je plasirano svega dva miliona evra.

Ćirić je ocenio da to pokazuje da su firme uspele da, uz pomoć subvencija države, izađu iz nelikvidnosti i da se fokusiraju na nove investicije.

On je rekao da, kada se kumulativno posmatraju odobreni krediti građanima i privredi, taj iznos dostiže cifru od oko 1,3 milijardi evra.

Ćirić je najavio da će sledeće godine ministarstvo ekonomije i dalje imati aktivnu ulogu u privlačenju investicija kroz razne podsticaje i programe.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image