• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOGATSTVO ZA ŽIVOT U CENTRU: 60 KVADRATA NA VRAČARU - 1.000€ MESEČNO! Evo kako se kreću kirije, jedna stavka diže CENU

Autor Jana Desovski

Za život u centru Beograda potrebno malo bogatstvo.

 Kirije u centru Beograda Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Kirije su tokom prethodnih godinu i po dana neprekidno rasle, pa je život u širem centru prestonice postao praktično nemoguć za građane s prosečnim primanjima. Ko želi da živi na Vračaru mesečno mora da izdvaja i po 1.000 evra za pedesetak kvadrata, a na ostalim primamljivim lokacijama, cene su tek nešto niže - u Takovskoj 900, a na Crvenom krstu 750 evra.

Kirije su i dalje visoke – vlasnici stanova traže i više od 1.000 evra mesečno za pedesetak kvadrata.

Na Vračaru 1.000 evra, još skuplje za vlasnike kućnih ljubimaca

Jedan od najskupljih delova grada za život svakako je Vračar, pa ko želi da živi u dvosobnom stanu od 63 kvadrata, u blizini Kalenić pijace, za to svakog meseca treba da izdvaja po 1.000 evra. Budući stanar za taj novac, pored potpuno opremljenog stana, ima obezbeđeno i parking mesto u garaži, a u oglasu se navodi da stan ima čak tri terase. 

Za isti novac, ima još jedan stan na Vračaru, a u pitanju je nekretnina od 70 kvadrata. Stan se sastoji od tri sobe, poseduje terasu, a potpuno je opremljen novim nameštajem i svim uređajima bele tehnike koji su potrebni. Kako se navodi u oglasu, podstanari koji imaju kućne ljubimce takođe su dobrodošli, ali je za njih kirija skuplja, pa umesto 1.000 iznosi 1.100 evra mesečno, što svakako nije karakteristična stavka koja iziskuje doplatu.

Stanova za izdavanje ima i kod Hrama svetog Save, a ima jedan koji je prosečne površine – 55 kvadrata. U oglasu se navodi da ima tri prostorije, da je renoviran, ali polunamešten i da se nalazi na visokom prizemlju. Mesečna renta iznosi 950 evra, ali ko nema nameštaj, već mora da ga kupi, moraće da spremi drastično više novca, s obzirom na to da se u stanu nalaze tri romana, dve police, kao i jednu zidna, radni i trpezarijski sto i tri stolice. 

Za Takovsku treba 900, za Stari grad 780 evra

Na trećem spratu zgrade na Paliluli, i to u Takovskoj, izdaje se namešten dvosobni stan od 55 kvadrata. Ko želi da živi na ovoj primamljivoj lokaciji, mora da bude spreman da svakog meseca plaća čak 900 evra.  

Na centralnoj beogradskoj opštini Stari grad, izdaje se dvosobni sprat od tačno 50 kvadrata, koji se nalazi na šestom spratu. Stan je namešten, kućni ljubimci su dozvoljeni, lokacija je primamljiva za one koji vole centar grada ili jednostavno rade u blizini, ali je i renta visoka – 780 evra mesečno.

Na Crvenom krstu kirija od 500 do 750 evra

Na Crvenom krstu smo pronašli dvosoban stan od 77 kvadrata, a stanodavac traži 750 evra mesečno od potencijalnih podstanara. Inače, stan se nalazi na visokom prizemlju i opremljen je, ali za razliku od ostalih stanova koje su u centru ili blizu centra grada, manje luksuzno, dok grejanje nije centralno, već se koristi TA peć. U ovom delu grada ima i dvosoban stan od 46 kvadrata, koji se izdaje za 500 evra mesečno.

U strogom centru renta skoro 2.000 evra

Što se tiče strogog centra grada, izdaje se stan u blizini Trga republike, preciznije na oko 200 metara od pešačke zone, ali činjenica je da ne postoji veliki izbor nekretnina na ovoj lokaciji. Stan od 90 kvadrata, četvorosoban, potpuno namešten, a nalazi se na šestom spratu. Podstanar uz stan dobija i parking mesto, a sve to koštaće ga čak 1.800 evra mesečno.

Kod Vukovog spomenika može i jeftinije

Listajuči oglase, pronašli smo stan koji na mesečnom nivou košta manje od 300 evra, preciznije, 280. U pitanju je stan od 26 kvadrata kod Vukovog spomenika, koji se nalazi u prizemlju četvorospratne zgrade.  Osim cene, ovaj stan se od prethodnih razlikuje po tome što je funkcionalan, ali nameštaj definitivno nije nov.

Život skup i na Novom Beogradu

Iako je tokom saobraćajnog špica pravi poduhvat stići sa Novog Beograda do centra, ovo je i dalje popularna lokacija. Tako u Bloku 65, u novoizgrađenom kompleksu za stan prosečne površine, 55 kvadrata, treba plaćati 900 evra mesečno. Za taj novac, podstanar može da dobije dvosoban stan na petom spratu, u zgradi koja ima ukupno šest spratova, a koji je u potpunosti opremljen.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:18
"ZADUŽENJE JE VANREDNO STANJE, NEMOJTE U DUGU BITI KAO DA JE REDOVNO" Uzelac bez dileme: Banke vam naplate vaš nemar prema novcu
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

 (Nova/MONDO/J.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image